Προφίλ

Αναστασία Κελεσίδου

Ημ/νία Γέννησης
Αγώνισμα
Δισκοβολία
Σύλλογος
Ύψος
Βάρος
Προπονητής
Κοινωνικά Δίκτυα
Βιογραφικό Σημείωμα

Δύο ασημένια μετάλλια σε δύο συνεχόμενες Ολυμπιάδες έχει μεταξύ άλλων στο πλούσιο ενεργητικό της η Αναστασία (Τασούλα) Κελεσίδου.

Χαρακτηριστικό στην καριέρα της Κελεσίδου ήταν η αγωνιστική της σταθερότητα.

Στους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σϊδνεϊ με βολή στα 65.71μ από την πρώτη προσπάθεια έδειξε ότι είναι στην τροχιά των μεταλλίων. Πράγματι έτσι έγινε, δεν άλλαξε η κατάταξη του τελικού και με την επίδοση αυτή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά από τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς «Αθήνα 2004» η Κελεσίδου επαναλαμβάνει την επιτυχία της και κατακτά επίσης ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 66.68μ. Γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που κατακτά σε δύο συνεχόμενες Ολυμπιάδες μετάλλιο. Στον τελικό μέχρι την 5η προσπάθεια ήταν στην πρώτη θέση…

Για να φτάσει στα δύο Ολυμπιακά μετάλλια η Κελεσίδου κατέγραψε σπουδαίες εμφανίσεις στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου.

Πριν τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ήρθε η πρώτη της μεγάλη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλης το 1999 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 66.05μ. Η επόμενη μεγάλη διάκριση το 2001 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Εντμοντον όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 65.50μ. μετά την ακύρωση της νικήτριας για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2002 έγινε στο Μοναχο και η Τασούλα ήταν παρούσα σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. «Έστειλε» τον δίσκο στα 63.92μ και της χάρισε άλλο ένα μετάλλιο αυτή τη φορά το χάλκινο.

Στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ένα χρόνο νωρίτερα ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 στο Παρίσι όπου κατακτά το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 67.13μ. το τρίτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σήμερα η Τασούλα Κελεσίδου είναι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Έχει γεννηθεί 28 Νοεμβρίου 1972 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Συνοπτικά τα μετάλλια της Κελεσίδου :

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ασημένιο 2000 Σίδνεϊ Δισκοβολία

Ασημένιο 2004 Αθήνα  Δισκοβολία

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ασημένιο 1999 Σεβίλλη Δισκοβολία

Χάλκινο 2001 Έντμοντον Δισκοβολία

Ασημένιο 2003 Παρίσι  Δισκοβολία

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Χάλκινο 2002 Μόναχο Δισκοβολία

Κατεβάστε την εφαρμογή