Αντωνάτος: “Στην τελευταία βολή σταμάτησα να σκέφτομαι, μπήκα και εκτέλεσα”

Ο Δημήτρης Αντωνάτος μπορεί να είναι μόλις 17 ετών όμως στον αγώνα του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ επέδειξε ωριμότητα μεγάλου πρωταθλητή. 

Ο αθλητής από την Κεφαλλονιά παραδέχθηκε, αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό της σφαιροβολίας με 19,31 μ., ότι δεν περίμενε αυτή την βολή. 

“Δεν το πιστεύω αυτό που έγινε. Δεν το περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι ο τελικός.Ήταν ένας πρωινός αγώνας και είχα τις επιφυλάξεις μου. Επίσης επειδή είχα κάνει καλό αγώνα στον προκριματικό είχα στο μυαλό μου ότι δεν ρίχνουμε κάθε μέρα ατομικά ρεκόρ. Παρόλα αυτά όλα πήγαν καλά και καταφέραμε να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο”, τόνισε αρχικά ο αθλητής του Γρηγόρη Τζωρτζιάδη

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ20 / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 2023/ 3η ΗΜΕΡΑ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Όσο για το τι είχε στο μυαλό του μπαίνοντας να κάνει την έκτη και τελευταία του βολή, απάντησε: “Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να σκέφτομαι. Μπήκα στην βαλβίδα και εκτέλεσα. Είχα καταλάβει πριν σκάσει στο έδαφος η σφαίρα ότι είχα κάνει μεγάλη βολή για αυτό και πανηγύριζα πριν τη δω που θα σταματήσει”.

Τώρα το πρόγραμμα έχει ολιγοήμερες διακοπές και ο Αντωνάτος σκέφτεται ήδη την επόμενη χρονιά που θα είναι και η τελευταία του στην Ελλάδα καθώς έχει αποφασίσει ότι θα σπουδάσει στην Αμερική: “Η επόμενη σεζόν θα είναι λίγο ιδιαίτερη γιατί θα είναι η τελευταία μου στην Ελλάδα. Θα κάνω και πάλι αγώνες στην κατηγόρια των Κ20 αλλά θέλω να μπω και σε κάποιους με τους άντρες”.

Για όλες τις πληροφορίες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ20 πατήστε εδώ

Συνεχής ενημέρωση υπάρχει και στα social media της ομοσπονδίας σε FacebookTwitter, Instagram και TikTok.

Κατεβάστε την εφαρμογή