Αντωνάτος: “Ο προκριματικός στην Ιερουσαλήμ θα είναι σαν τελικός”

Από τον περασμένο χειμώνα είχε δείξει ότι είναι έτοιμος για μεγάλες βολές. Ο Δημήτρης Αντωνάτος έδωσε την συνέχεια που ήθελε και είχε βάλει στόχο στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην σφαιροβολία και του απομένει μια ακόμη διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 προκειμένου να κλείσει την αγωνιστική σεζόν. 

Ο Δημήτρης Αντωνάτος (κέντρο) πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σφαιροβολία στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ

“Ηταν πολύ ωραία διοργάνωση. Όλα ήταν πολύ οργανωμένα και υπήρχε θετικό κλίμα. Ήμασταν δυνατή ομάδα”, είπε αρχικά ο 17χρονος αθλητής για τη διοργάνωση στο Μάριμπορ και συνέχισε: “Ήθελα να κερδίσω και αυτό ίσως με άγχωσε και για αυτό στον τελικό ήμουν λίγο σφιγμένος. Αλλά σε αυτή τη διοργάνωση σημασία είχε η θέση. Οπότε αφού πήρα το χρυσό μετάλλιο, όλα καλά”. 

Με την επιστροφή από τη διοργάνωση της Σλοβενικής πόλης ο Αντωνάτος συνεχίζει τις προπονήσεις καθώς μέσα στους στόχους της χρονιάς είναι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που ξεκινά στις 7 Αυγούστου στην Ιερουσαλήμ. 

“Πρώτα από όλα στόχος είναι να μπω στον τελικό. Με βάση την επίδοση που έχω και τις συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είμαι στην 12η θέση. Οπότε αρχικά στόχος είναι να μπω στον τελικό και μετά να είμαι στην εξάδα. Θα ήθελα να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ με 6κίλη σφαίρα και για να πετύχω τον στόχο μου θα αναγκαστώ να το κάνω. Ουσιαστικά ο προκριματικός θα είναι σαν τελικός”, τόνισε ο αθλητής από την Κεφαλονιά. 

Αν και είναι μόλις 17 χρονών ο Δημήτρης Αντωνάτος έχει μάθει να στέκεται στις μεγάλες διοργανώσεις και να παίρνει αυτό που έχει θέσει ως στόχο. Για αυτό όμως έχουν παίξει ρόλο και οι αποτυχίες του παρελθόντος: “Η γενιά του 2006 δεν είχε πολλές ευκαιρίες για μεγάλες διοργανώσεις. Πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 ήταν ουσιαστικά για αρκετούς η πρώτη διοργάνωση και ίσως για αυτό δεν πήγαμε τόσο καλά, όμως, ακόμη κι αυτό φάνηκε χρήσιμο. Πλέον έχουμε αποκτήσει εμπειρία και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”. 

Κατεβάστε την εφαρμογή