Ανδρέας Μίτα: “Στόχος μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ στην Ιερουσαλήμ” 

Ο Ανδρέας Μίτα ξεκίνησε τη θερινή σεζόν με μια μεγάλη επίδοση, που του δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξεί για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ιερουσαλήμ. 

Ο 19χρονος άλτης του ύψους στο σχολικό πρωτάθλημα ξεπέρασε τα 2,17 μ. επίδοση που του δίνει το δικαίωμα να χαμογελά και να αισιοδοξεί για μια καλύτερη εμφάνιση από την 4η θέση που κατέλαβε στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. 

Αρχικά αυτό που θέλω είναι να έχω την υγεία μου. Αυτό που θέλουμε με την προπονήτρια μου είναι να κυνηγήσουμε μια διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε αρχικά ο Μίτα και συνέχισε: “Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είμαστε ικανοποιημένοι με ένα μετάλλιο και ένα ατομικό ρεκόρ. Πάντα στόχος μας είναι να κυνηγάμε την μέγιστη δυνατή επίδοση”.

Όσον αφορά τους αγώνες που έχει προγραμματίσει για την καλοκαιρινή σεζόν πέρα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 “έχουμε στα πλάνα μας τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ20 αλλά και Κ23 και ίσως να αγωνιστώ στο μίτινγκ της Καλλιθέας”, είπε ο Μίτα. 

Ο Μίτα ζει στην Πρέβεζα και προπονείται με τη Σίλα Γέροντα: “Στην Πρέβεζα είναι πολύ καλά. Ειδικά τώρα που έχει φτιάξει ο καιρός είναι πιο εύκολα τα πράγματα και σε σχέση με την προπόνηση”, είπε αρχικά ο 19χρονος και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι φέτος τελειώνει με τις υποχρεώσεις του στο σχολείο καθώς φοιτά στην τρίτη τάξη του Λυκείου: “Πλέον θα έχω πιο ελεύθερο χρόνο και ακόμη περισσότερη όρεξη να συγκεντρωθώ στην προπόνηση”.

Κατεβάστε την εφαρμογή