ΑΜΑ 2023: Ο επετειακός ΑΜΑ, ο καλύτερος στη 40χρονη ιστορία του! (φωτογραφικό)

Οι …λευκές σελίδες γέμισαν και ο 40ος επετειακός Μαραθώνιος Αθήνας πέρασε στην ιστορία ως ο καλύτερος όλων των εποχών. Η διοργάνωση γνώρισε μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία με τους 70.000 δρομείς να απολαμβάνουν μοναδικές υπηρεσίες και να προσφέρουν φοβερές συγκινήσεις. Τα ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις αποστάσεις, το ρεκόρ τερματισάντων στον μαραθώνιο με πάνω από 17.000 δρομείς και το ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής (σε αυτή τη διαδρομή έχουν γίνει Ολυμπιακοί Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) αποτελούν τις μεγαλύτερες στιγμές της φετινής διοργάνωσης. Ενός αγώνα αφιερωμένου στη μνήμη του ειρήνη Γρηγόρη Λαμπράκη, του ανθρώπου που μέχρι σήμερα εμπνέει με το έργο του.

Δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση

Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την εκκίνηση του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης συνεχίζει και εμπνέει 60χρόνια από το θάνατο του (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Οι κορυφαίοι δρομείς επέστρεψαν στη διοργάνωση και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Βαντερλέι ντε Λίμα, χάλκινος ολυμπιονίκης της Αθήνας επέστρεψε και έζησε και πάλι την εμπειρία της συμμετοχής στην αυθεντική διαδρομή (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Παναγιώτης Καραΐσκος και Χαράλαμπος Πιτσώλης περιμένουν τον Γιώργο Μίνο στον τερματισμό (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
Περισσότεροι από 17.000 δρομείς πέρασαν την γραμμή τερματισμού στον μαραθώνιο. Αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης/ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Η στιγμή της παραλαβής του μεταλλίου, η επιβράβευση μιας μεγάλης προσπάθειας που μόνο εύκολη δεν ήταν (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Χαρά και αγκαλιές στους τερματισμούς των Special Olympics (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
Περίπου 90 παιδιά από σωματεία της ταλαιπωρημένης Θεσσαλίας βρέθηκαν στην Αθήνα ως προσκεκλημένοι της Ομοσπονδίας και παρακολούθησαν των 40ο ΑΜΑ/(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο τελευταίος δρομέας περνάει την αψίδα και ο 40ος ΑΜΑ περνάει στην ιστορία. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ήταν εκεί για να τον χειροκροτήσει, στο ίδιο σημείο όπου στάθηκε από νωρίς το πρωί για να υποδεχθεί τους δρομείς απ΄ όλο τον πλανήτη

Κατεβάστε την εφαρμογή