ΑΜΑ 2023: Μεγάλο ρεκόρ διαδρομής και διοργάνωσης- Πανελληνιονίκης ο Καραΐσκος !

Οι ιδανικές συνθήκες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε ο 40ος επετειακός Μαραθώνιος Αθήνας να είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

Η επιστροφή των ελίτ δρομέων, η καλή αγωνιστική κατάσταση των Ελλήνων, η διεξαγωγή παράλληλα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και η πολύ μεγάλη παρουσία του κόσμου κατά μήκους της διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο δημιούργησαν μοναδικές συνθήκες και οδήγησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες σε εξαιρετικές επιδόσεις.

Στην 9η συμμετοχή του στη διοργάνωση, ο Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε στην πρώτη θέση/ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτου (Κένυα) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και συνδύασε τη νίκη του στη διοργάνωση με μια μεγάλη επίδοση. Ο αθλητής τερμάτισε σε 2.10.34 και βελτίωσε το 2.10.37 του Φέλιξ Κάντι από το μακρινό πλέον 2014. Πανελληνιονίκης για πρώτη φορά στην καριέρα του ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος με 2.22.37, που είναι η καλύτερη επίδοση του στην αυθεντική διαδρομή.

“Δεν ήταν εύκολο, είναι μία δύσκολη διαδρομή. Είναι φοβερό για μένα που βρίσκομαι εδώ, που έγινε ο πρώτος Μαραθώνιος. Τώρα θα ετοιμαστώ για τους επόμενους αγώνες μου τον Ιανουάριο”, είπε ο Κενυάτης νικητής, που από σήμερα έγινε κομμάτι της διοργάνωσης.  

Μεγάλη μάχη έγινε στη δεύτερη θέση, με τους Κιλίμο και Μουχιτίρα να μπαίνουν μαζί και τελικά να τερματίζουν σε 2.12.36.

Οι τρεις πρώτοι στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας /(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Από τα πρώτα μέτρα της κούρσας δημιουργήθηκαν δύο γκρουπ δυναμικότητας με τους Κενυάτες μπροστά και μια ομάδα πέντε Ελλήνων να ακολουθούν από πίσω.

Ο Καραΐσκος κατάφερε φέτος αυτό που δεν μπόρεσε τα προηγούμενα χρόνια και κάνοντας σωστή κατανομή των δυνάμεων του έφτασε στην κορυφή επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση. Ο νικητής του 2022 Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε δεύτερος σε 2.23.34 και στην τρίτη ο Γιώργος Μίνος με 2.23.56.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι ένα προσωπικό ρεκόρ συνδυασμένο με μια νίκη πανελληνίου πρωταθλήματος. Το ήθελα πάρα πολύ, πάλευα πολλά χρόνια γι αυτό, ήξερα ότι είμαι σε πολύ κατάσταση και βγήκε και στον αγώνα. Πήγαν όλα καλά”, είπε ο πανελληνιονίκης του σημερινού αγώνα.

Εντυπωσιακή εικόνα από την εκκίνηση του φετινού αγώνα (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Στην αρχή είχε λίγο κόντρα αέρα, αλλά στη διάρκεια είχε ζέστη και υγρασία. Είμαι ευχαριστημένος. Ο στόχος ήταν το βάθρο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη γυναίκα μου, είπε από την πλευρά του ο περσινός νικητής, Χαράλαμπος Πιτσώλης. Ο Γιώργος Μίνος είπε για την μεγάλη του επιτυχία: “Το πρώτο μισό ήταν πολύ ευχάριστο. Το δεύτερο μισό ήταν πιο δύσκολο. Χαίρομαι πολύ για την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διότι το συγκεκριμένο μετάλλιο ήταν το μόνο που μου έλειπε. Έκλεισε ο κύκλος με όλα τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Ήταν ο μεγάλος μου στόχος να κερδίσω ένα μετάλλιο με πολλές θυσίες, πολύ ιδρώτα και το χάρηκα πάρα πολύ”.

Οι έξι πρώτοι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Καραΐσκος (ΠΓΣ) 2.22.37
Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) 2.23.34
Μίνος (ΟΣΦΠ) 2.23.56
Μπουρίκας (ΠΑΟ) 2.26.53
Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) 2.28.05
Μενής (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) 2.29.39

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν νικητής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου με 2.23.34, δεύτερος με 224.36 ήταν ο Αλεξάντρου Κορνέτσκι (Ρουμανία) με 2.23.34 και τρίτος ο Τούρκος Γιαβούς Αγκραλί με 2.25.39.

Κατεβάστε την εφαρμογή