ΑΜΑ 2023: Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έτοιμη να ζήσει για τρίτη φορά την εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου θα σταθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά στην γραμμή εκκίνησης του Μαραθωνίου Αθήνας.

Με οδηγό τη νίκη στην περσινή διοργάνωση και με κίνητρο τις αναμνήσεις που απέκτησε από τον 39ο μαραθώνιο θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τη νίκη της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Η αθλήτρια παρότι έβγαλε τον όγκο προπόνησης που θα ήθελε, έχει μια ενόχληση στο πόδι που την προβληματίζει.

Η προετοιμασία έχει βγει πολύ καλά, ωστόσο έχω μια ενόχληση στο πόδι από τον Σεπτέμβριο. Είναι βαρύ το φορτίο της περσινής νίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Για πρώτη φορά μετέχω με την εθνική ομάδα και είμαι πολύ συγκινημένη με αυτό“, είπε η αθλήτρια του Αντώνη Στόικου, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει παράλληλα.

Η αυθεντική διαδρομή είναι η μάχη του δρομέα με τον εαυτό του, καθώς οι δυσκολίες είναι πολλές και οποιοδήποτε λάθος μπορεί να αποπροσανατολίσει το στόχο.

Η διαδρομή έχει αρκετές δυσκολίες. Μέχρι το 7ο χιλιόμετρο φοβάμαι μη φύγω δυνατά και μετά δεν έχω τις απαραίτητες δυνάμεις να μπω στις ανηφόρες. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα νομίζω πως απλά πηγαίνεις, έχεις βρει τον ρυθμό σου. Πέρυσι ήταν μοναδική στιγμή είναι αδύνατο να βρω τις λέξεις και να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Ένοιωσα υπέροχα. Ήταν ο δεύτερος μου μαραθώνιος, μόλις στα 26 μου χρόνια. Η δράση μου με το στίβο ξεκίνησε από νωρίς με 1.500μ,. στιπλ κι έπειτα 5.000 μ. και 10.000 μέτρα. Είχα στο μυαλό μου αυτή τη μετάβαση πολύ νωρίτερα απ΄ ότι συμβαίνει συνήθως. Από πολύ μικρή ηλικία ήθελα να κάνω μαραθώνιο πάντα ήθελα να τρέχω πολλά χιλιόμετρα. Ο μαραθώνιος της Αθήνας είναι από μόνος του μια γιορτή. Φέτος που είναι ο 40ος η γιορτή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ευελπιστώ να γίνει ένας ωραίος αγώνας για όλους τους μετέχοντες“.

Η Κωνσταντινοπούλου ήταν παρούσα το καλοκαίρι στο καμπ που διοργάνωσε η Ομοσπονδία για τους αθλητές και τις αθλήτριες του μαραθωνίου. “Το καμπ που κάναμε στο Καρπενήσι με την εθνική ομάδα για τον μαραθώνιο βοήθησε πολύ τόσο σε προπονητικό επίπεδο όσο και ψυχολογικό. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα, μοιραστήκαμε ο ένας το φορτίο του άλλου. Μας έδωσε όλο αυτό σαν άτομα και μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι. Με προβληματίζει η κατάσταση του ποδιού και γι΄ αυτό δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα πάει ο αγώνας της Αθήνας, παρότι η προετοιμασία στη διάρκεια της χρονιάς πήγε καλά. Αν αυτό που κάνω στην Αθήνα δεν με ικανοποιήσει, τότε θα επιδιώξω να κάνω έναν ακόμη αγώνα πριν το τέλος του έτους. Ο στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι να διεκδικήσω την πρόκριση μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης στον Ημιμαραθώνιο“.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έχει ατομικό ρεκόρ 2.43.09 από τον φετινό Μαραθώνιο της Βιέννης, ενώ έχει διανύσει την αυθεντική διαδρομή σε 2.46.01.

Κατεβάστε την εφαρμογή