ΑΜΑ 2023: Από ΑΠΘ και ΔΠΘ οι νικητές του Πανεπιστημιακού αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ

Φοιτητές από πολλά σημεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να τρέξουν τον Πανεπιστημιακό αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ και να καταφέρουν να τερματίσουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο. 

40ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2023 / ΑΓΩΝΑΣ UNIVERSITIES NIGHT RUN OPAP

Στον αγώνα των ανδρών, νικητής ήταν η Χρήστης Βαρέλης με χρόνο 33:18. Ο φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη σχολή ΤΕΦΑΑ, έκοψε πρώτος το νήμα μέσα στο ιστορικό στάδιο και μετά τη νίκη του μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, πιο πολύ συμμετείχα για τη θέση. Ήταν ένα καλό προπονητικό τεστ και από εδώ και πέρα συνεχίζουμε για τον ανώμαλο δρόμο. Ξεκινάει η σεζόν σιγά σιγά, έχω μεγάλους στόχους. 

Ο κόσμος ήταν φοβερός, κατέβηκα από τη Θεσσαλονίκη για τον συγκεκριμένο αγώνα καθώς είναι ο σημαντικότερος αγώνας του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι τερματίζουν κι δίνουν τον δικό τους αγώνες. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία μου Saucony που με στηρίζει».

Δεύτερος στον αγώνα ήρθε ο Νίκος Παναγιώτης Λυμπέρης (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) με 33:25 και τρίτος ο Σταύρος Λαζαρίδης (Εθνικό Μετσόβειο Πανεπιστήμιο) με 33:33. 

Ιδιαίτερη στιγμή της σημερινής ημέρα η βράβευση του ΕΚΠΑ, που συμμετείχε στον Πανεπιστημιακό Αγώνα με την μεγαλύτερη ομάδα . Στο βάθρο ανέβηκαν ο Πρύτανης Γεράσιμος Σασιός, ο Αντιπρύτανης Στάθης Ευσταθόπουλος, το μέλος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Αθανασία Σμυριώτου και η Επίκουρη καθηγήτρια, Ξένια Αργειτάκη. Την απονομή έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης /(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών, η μελλοντική… δικηγόρος Κωνσταντίνα Πασπαλιάρη, που είναι φοιτήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα της Νομικής, επικράτησε και αναδείχθηκε νικήτρια. Με χρόνο 39:00 πήρε το χρυσό μετάλλιο και μετά τη νίκη της, δήλωσε μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ: «Είμαι ευχαριστημένη! Στην αρχή έφυγα συντηρητικά για να κρατήσω δυνάμεις για το τέλος καθώς ήξερα πως το δεύτερο μισό είναι κατηφορικό και είναι πιο ευνοϊκό. Στο τέλος κατάφερα να περάσω την άλλη κοπέλα, η οποία με βοήθησε πολύ και μου έδινε κίνητρο μέσα στον αγώνα. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ όμορφη, ο κόσμος μας ξεσήκωνε και π[πραγματικά δεν κατάλαβα πότε τελείωσε. 

Συνεχίζω την άλλη εβδομάδα με το Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου». 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κωνσταντίνα Πατεράκη (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ελλάδος) με 39:03 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε Αγγελική Τσάπαλη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με 41:19.

Αναλυτικά αποτελέσματα στη σελίδα του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Φωτογραφίες από τις απονομές διαθέσιμες στην ενότητα Δελτία Τύπου στην Eurokinissi

Κατεβάστε την εφαρμογή