ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Ιστορική παρουσία του ΑΠΣ Πυγμής Ευόσμου στην πρώτη 10άδα της αξιολόγησης

Οι σύλλογοι αποτελούν τον βασικό πυλώνα του ελληνικού στίβου, την κινητήρια δύναμη που ωθεί στις μικρές και μεγάλες επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών. Είναι η οικογένεια των αθλητών και των…οικογενειών τους. Για τις επόμενες δέκα ημέρες οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δέκα κορυφαία σωματεία με βάση τη θέση τους στην αξιολόγηση του 2023.

Στο Νο10 της φετινής αξιολόγησης και πρώτο σωματείο του αφιερώματος μας είναι ο ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου με 6.180 βαθμούς.

Η Πυγμή Ευόσμου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα σωματείου που κατάφερε να αναδειχθεί και να εξελιχθεί μέσα από μια μικρή παρέα ανθρώπων. Το 2010 λίγο πριν την μεγάλη κρίση στη χώρα μας, ο ανερχόμενος τότε προπονητής Κώστας Χήτας μαζί με τη σύζυγό του και προπονήτρια Μαίρη Χρονοπούλου και τον παλιό αθλητή Παναγιώτη Ρούντα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία του συλλόγου: ΑΠΣ Πυγμή με έδρα τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Ένα μικρό σωματείο που κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να ανελιχθεί στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των σωματείων και να φιγουράρει στη 10η θέση της αξιολόγησης του 2023.

“Βασικότερο κίνητρο της προσπάθειας αυτής, αποτέλεσε η δημιουργία ενός πυρήνα ανάδειξης του στίβου και του υγειούς κλασικού αθλητισμού σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Την τελευταία πενταετία, ο σύλλογος εμπλουτίστηκε διοικητικά με έμπειρα στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βασιλειάδης, πρώην αθλητής δρόμων αντοχής, σωματειακός και ομοσπονδιακός προπονητής, καθώς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Θεόδωρος Γιαννιώτης, πρόεδρος των Σαρακατσάνων με μακρά θητεία, η Γενική Γραμματέας κ. Παρασκευή Τσιαδήμου και ο κ. Γεώργιος Διακάκης. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, του συλλόγου ηγείται ο κ. Θωμάς Χήτας”, είπε ο Κώστας Χήτας, που πέρα από πρωτεργάτης της δημιουργίας του συλλόγου είναι και Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η επιδίωξη του συλλόγου για εξέλιξη και ανάπτυξη είναι εμφανής από τη συνεχή βελτίωση της θέσης του στην ετήσια αξιολόγηση. Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την ανοδική πορεία είναι η επιμονή στη μεθοδική εργασία με τις ακαδημίες, με ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες που προέρχονται κυρίως από τις τοπικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.


Ο ενθουσιασμός και ο σχεδιασμός των προπονητών μας αποτελούν την κινητήριο δύναμη πίσω από κάθε μας επιτυχία. Στον ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου, πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα αντίδοτο στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους συμμάχους μας, ειδικά στους γονείς των αθλητών μας, που παίζουν κεντρικό ρόλο στις προσπάθειές μας. Ως μια υγιής αθλητική δύναμη της Θεσσαλονίκης, απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα στη νεολαία της Θεσσαλονίκης, να γνωρίσει το στίβο. Και το καταφέρνουμε! Η Πυγμή, ένας σύλλογος Πρωταθλητών, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που καθημερινά αγωνίζεται για το ιδεώδες του Στίβου, για τους αθλητές και τους προπονητές του“, κατέληξε.

Πολλά παιδιά του συλλόγου μετείχαν το 2023 σε κορυφαίες διοργανώσεις της εθνικής ομάδας, όπως ο Χρήστος Χήτας, ο οποίος έφτασε στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ενώ στα 400 μ. εμπ. και στη σκυτάλη 4Χ400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 αγωνίστηκαν οι Βασιλική Μητσιούλη, Λάουρα Ζενέγια και Ελιμπιόνα Ζενέγια.

Έτος ίδρυσης: 2010

Έδρα: Στάδιο Αμπελοκήπων/Καυτανζόγλειο Στάδιο

Το site του συλλόγου

Facebook

Οι θέσεις του συλλόγου στην αξιολόγηση της τελευταίας δεκαετίας

2023: 10η θέση
2022: 13η θέση
2021: 22η θέση
2020: 24η θέση
2019: 22η θέση
2018: 24η θέση
2017: 37η θέση
2016: 56η θέση
2015: 62η θέση
2014: 92η θέση
2013:136η θέση
2012: 296η θέση

Κατεβάστε την εφαρμογή