ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΓΣ Κηφισιάς – Χωρίς αυτοσκοπό τη διάκριση, σταθερά στις πρώτες θέσεις τα τελευταία χρόνια!

Έχοντας ως σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά τον αθλητισμό, να τον αγαπήσουν και να αναδειχθούν μέσα από αυτόν χωρίς βιασύνη και πίεση, ο ΓΣ Κηφισιάς μετρά ήδη 39 χρόνια ζωής. 

Ο σύλλογος που αναδεικνύει ταλέντα στον ελληνικό στίβο με μεθοδική δουλειά και συνέπεια έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία να καθιερωθεί στην πρώτη τριάδα της αξιολόγησης, ενώ μεγάλη στιγμή αποτέλεσε και η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016 και το 2019.  

Η φιλοσοφία του συλλόγου είχε στηθεί για να γίνει αθλητισμός και όχι πρωταθλητισμός. Να αναπτυχθεί σωστά ο στίβος. Να προσφέρει στα μικρά παιδιά αθλητισμό, χωρίς πιέσεις”, μας λέει ο πρόεδρος του ΓΣ Κηφισιάς, Γιάννης Σιώμος και συνεχίζει: “Δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός η πρώτη θέση και η διάκριση. Θεωρούσαμε πάντα ότι από την καλή δουλειά θα φτάσουν μπροστά. Αυτό που θέλουμε είναι να έρχονται τα παιδιά και να χαίρονται χωρίς να αισθάνονται πίεση. Δεν βιαζόμαστε! Αυτή είναι η σύσταση και στους προπονητές μας. Σαν διοίκηση δεν μπαίνουμε στα πόδια των προπονητών. Ευτυχήσαμε να έχουμε προπονητές και προπονήτριες στις μικρές κατηγορίες που είναι ικανότατοι και ετοιμάζουν τα παιδιά σωστά. Επιπλέον έχουμε ένα ενδιάμεσο μεταβατικό στάδιο. Στην κατηγορία Κ14 τα παιδιά περνάνε από ειδικό προπονητή όπου πριν μπουν στα αγωνιστικά τμήματα διακρίνουν που έχουν ταλέντο”.

Ο ΓΣ Κηφισιάς φιλοξενείται στο Ζηρίνειο στάδιο. Τον Ιούνιο του 2022 το στάδιο είχε κλείσει προκειμένου να ανακαινιστεί, ξηλώνοντας δύο διαδρόμους του στίβου για να εξυπηρετήσει την ποδοσφαιρική ομάδα.  

Μας κόστισε όλη αυτή η αλλαγή του γηπέδου. Χάθηκαν πολλά παιδιά. Αρκετά από τα παιδιά των ακαδημιών δεν συνέχισαν, γιατί όταν ήταν υπό ανακατασκευή το γήπεδο έφυγαν. Από το 2014 έχουμε θέμα με το γήπεδο. Δεν υπήρξε μια κανονική συνθήκη. Είχαμε πάντα μια καλή συνεργασία με τον Δήμο, όμως, σε αυτό το κομμάτι θέλησε να εξυπηρετήσει το ποδόσφαιρο”, είπε ο κ. Σιώμος. 

Όσο για το πως μπορεί να συντηρηθεί ένας σύλλογος, η απάντηση έρχεται από τον πρόεδρο του συλλόγου: “Δεν έχουμε κάποιον χορηγό. Έχουμε τις συνδρομές από τις ακαδημίες και τον Δήμο Κηφισιάς, παρά τα άλλα προβλήματα, μας βοηθάει. Και ο ΣΕΓΑΣ συμμετέχει. Είναι η μοναδική ομοσπονδία που δίνει χρήματα στα σωματεία και δεν ζητάει”.

Η πρωταθλήτρια του ύψους Τατιάνα Γκούσιν ανήκει στον ΓΣ Κηφισιάς (φωτ. Eurokinissi)

Στον ΓΣ Κηφισιάς πέρα από τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου ανήκουν μεταξύ άλλων η πρωταθλήτρια του ύψους Τατιάνα Γκούσιν, η πρωταθλήτρια του τριπλούν και του μήκους Οξάνα Κορένεβα, όπως επίσης και η νέα γενιά του ελληνικού στίβου ο πρωταθλητής του τριπλούν Γιάννης Γκάρτσιος, οι πρωταθλητές της σφυροβολίας Άγγελος Μαντζουράνης και Γιώργος Παπαναστασίου, οι πρωταθλήτριες του επί κοντώ Αλίνα Φλώρου-Δημητριάδη και Αναστασία Μπουμπουλίδη.

Προπονητές αγωνιστικού:
Δημήτρης Σιούντρης
Τριαντάφυλλος Παπαευαγγέλου
Βασίλης Μεγαλοοικονόμου
Ιωάννα Σιώμου
Χρύσανθος Καρούζος
Χρήστος Παπαχρήστος
Γιώργος Κουκουβιτάκης

Συνεργάτης προπονητής: 
Αλέξανδρος Παπαδημητρίου

Προπονητές υποδομής:
Ντόρα Φιλίππα
Ζωή Τσατσαρώνη
Δημήτρης Αυθίνος

Έτος ίδρυσης: 1984

Έδρα: Ζηρίνειο στάδιο, Κηφισιά

Το site του συλλόγου

Facebook

Instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή