Δουβλίνο 2021: Αναγνώστου και Τσάκαλος το πάλεψαν στους Άνδρες Κ23

Περίπου δυόμιση χρόνια από τη συμμετοχή του στην αντίστοιχη διοργάνωση της Λισαβόνας, Μάριος Αναγνώστου επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στην πόλη του Δουβλίνου.

Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα κατέλαβε την 46η θέση στο σύνολο των 75 αθλητών που πήραν θέση εκκίνησης διανύοντας την απόσταση των 8χλμ. σε 25.54, τερματίζοντάς μαζί με ένα μεγάλο γκρουπ αθλητών που κινήθηκαν στις ίδιες επιδόσεις και τερμάτισαν είτε λίγο μπροστά του είτε λίγο πίσω του.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Τσάκαλος, που στο ντεμπούτο στη διοργάνωση ήταν 47ος με 25.55, οριακά πίσω από τον Αναγνώστου. Οι δύο αθλητές μας πήγαν στο μεγαλύτερο μέρος παρέα, με τον Αναγνώστου θα διατηρεί σε όλη τη διαδρομή ένα μικρό προβάδισμα. Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και ο Νέστορας Κολιός, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 26.43 και κατέλαβε την 66η θέση.

Νικητής στα 8χλμ. Ανδρών αναδείχθηκε ο Βρετανός Τσάρλς Χικς με 24.29, ενώ δεύτερο ο Ιρλανδός Ντάραγκ Μακλίνει με 24.33 και στην τρίτη ο Ρούμπεν Γκουριζάν (Λουξεμβούργο) με 24.36.

Τα αποτελέσματα στα 8χλμ. Ανδρών Κ23

Τρεις αθλήτριες εκπροσώπησαν τη χώρα μας στα 6χλμ. Γυναικών Κ23 με την Δάφνη Λαβασά να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 47η θέση με 22.34. Η αθλήτρια παρότι ταξίδεψε απευθείας από τις ΗΠΑ για το Δουβλίνο δεν έδειξε επηρεασμένη και προσπάθησε να κάνει έναν καλό αγώνα. Στην 56η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, σε χρόνο 24.12 και στην 57η η Νικολέτα Κυνατίδου με 24.35. Νικήτρια στον αγώνα αναδείχθηκε η Νάντια Μπατολέτι με 20.32 ενώ μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση, αφού με τον ίδιο χρόνο τερμάτισαν η Κλάρα Λούκαν (Σλοβενία) και η Μαριάνα Μαχάντο (Πορτογαλία) που έπεσαν μαζί στον τερματισμό με 20.36, με την πρώτη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Τα αποτελέσματα στα 6χλμ. Γυναικών Κ23

Κατεβάστε την εφαρμογή