Η Μουρτά συνεχίζει στα 400 μ. και βάζει στο…παιχνίδι και τα 800 μέτρα

Η Δέσποινα Μουρτά ήταν αναμφίβολα από τις παρουσίες που ξεχώρισαν το 2018, καθώς οι εμφανίσεις της στα 400μ., τόσο πριν όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Η 22χρονη αθλήτρια βελτίωσε στη διάρκεια της θερινής περιόδου τρεις φορές το ατομικό της ρεκόρ, με αποκορύφωμα το 52.96 στον προκριματικό του αγωνίσματος στη διοργάνωση του Βερολίνου. Νωρίτερα στη σεζόν δοκίμασε τις δυνάμεις της και στα 800 μ., όπου πέτυχε 2.07.18 και έδειξε πως και σε αυτό το αγώνισμα μπορεί να κυνηγήσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

“Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά. Κατάφερα να βελτιώσω αρκετά το ατομικό μου ρεκόρ και να πάρω μέρος στο κορυφαίο γεγονός της θερινής περιόδου. Έχω ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μου για τη νέα χρονιά, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό. Σίγουρα θα ρίξω το βάρος μου και στα 800 μ., δίχως όμως να αφήσω τα 400 μέτρα”, είπε η αθλήτρια που ζει και γυμνάζεται στην Πάτρα με την Ντίνα Μπορνιβέλη.

“Η χρονιά που έρχεται είναι ιδιαίτερα απαιτητική και με αρκετές αλλαγές. Εννοείται πως στο μυαλό μου είναι και το Παγκόσμιο της Ντόχα γνωρίζω, όμως, πως η πρόκριση θα είναι δύσκολη. Νωρίτερα στη σεζόν υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων, που είναι ψηλά στις προτεραιότητες μου”, συμπλήρωσε η νεαρή αθλήτρια.

Κατεβάστε την εφαρμογή