Στη Νάξο ο Βασίλης Σεβαστής για το μίτινγκ συνθέτων

H Νάξος είναι έτοιμη για να «αγκαλιάσει» τη νέα διοργάνωση, 1ο Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon».

Οι αθλητές βρίσκονται στο νησί των Κυκλάδων και αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου ξεκινούν τις προσπάθειές τους στο δέκαθλο και το έπταθλο στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου και εκεί βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος δήλωσε για τη διοργάνωση: «Είναι μια σημαντική προσπάθεια που ξεκινάει από την τοπική μας Ένωση που τη στηρίζουμε και ελπίζω να γίνει θεσμός. Η δική μου παρουσία έχει αυτή τη στήριξη και προσωπικά γιατί ήμουν αθλητής του δεκάθλου, ένα αδικημένο άθλημα και αυτή η διοργάνωση μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμισή του. Στόχος και σαν Ομοσπονδία είναι να κλείσουμε τέτοιους αγώνες, κίνητρο για τους αθλητές. Επίσης, στο νέο αυτό ξεκίνημα θέλουμε να δημιουργήσουμε δράσεις για να δημιουργήσουμε ομάδες για το Κύπελλο Συνθέτων τα επόμενα χρόνια», είπε ο Σεβαστής, ο οποίος είναι πρόεδρος και της οργανωτικής επιτροπής.

Η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Καλλιόπη Δακτυλίδη δήλωσε από την πλευρά της: «Στόχος του Portarathlon είναι να εδραιωθεί διεθνώς στο καλεντάρι και κάθε χρόνο να μεγαλώνει. Δεν είναι εύκολη διοργάνωση, αλλά με συνεχή κόπο θα τα καταφέρουμε».

Συνολικά μετέχουν 14 αθλητές, 7 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες από τρεις χώρες, σε αυτή την πρώτη προσπάθεια των διοργανωτών να καθιερώσουν διεθνές μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, κάτι που λείπει από τη χώρα και γενικά την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έρχεται να τονώσει και τα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Νάξο.

Κατεβάστε την εφαρμογή