Προφίλ

Νίκος Γεωργαντάς

Ημ/νία Γέννησης
Αγώνισμα
Δισκοβολία
Σύλλογος
Ύψος
Βάρος
Προπονητής
Κοινωνικά Δίκτυα
Βιογραφικό Σημείωμα

Χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ με 37.68μ στη δισκοβολία ο Νίκος Γεωργαντάς για κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σεντ Λούις των ΗΠΑ το 1904.

Η αγωνιστικότητά του, η επίδοση και η διάκρισή του όμως δεν ικανοποίησαν τους Έλληνες φιλάθλους οι οποίοι είχαν προεξοφλήσει ότι ο μεγάλος Έλληνας πρωταθλητής θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο!

Ο Αγώνας στο Σεντ Λούις είχε αρκετή αγωνία για την τελική κατάταξη αφού έγινε αγώνας μπαράζ (μια βολή και ο καλύτερος κερδίζει) όταν στην 1η θέση βρέθηκαν οι δύο Αμερικανοί Σέρινταν και Ρόουζ με την ίδια επίδοση 39,28μ. Στο μπαράζ καλύτερος ο Σέρινταν με 38.97μ που πήρε το χρυσό μετάλλιο με τον Ρόουζ να ρίχνει 36.74μ.

Ο Γεωργαντάς υπήρξε ένας από του μεγαλύτερους Έλληνες πρωταθλητές στα αγωνίσματα ρίψεων ο οποίος διακρίθηκε ιδιαίτερα στη λιθοβολία, στη δισκοβολία στη σφαιροβολία αλλά και στην διελκυστίνδα. Μάλιστα στους Ολυμπιακούς του Σεντ Λούις αγωνίστηκε, στη σφαιροβολία όπου ακυρώθηκε αλλά και στη διελκυστίνδα όπου πήρε την 5η θέση.

Χαρακτηριστικό επίσης του ταλέντου του ήταν όταν στην ΜεσΟλυμπιάδα της Αθήνας το 1906 κατέκτησε τρία μετάλλια: ένα  χρυσό  στη λιθοβολία, ένα  ασημένιο στη δισκοβολία και ένα στην ελληνική δισκοβολία.  

Το 1908, στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, όπου παρέλασαν για πρώτη φορά οι σημαίες των χωρών που μετείχαν στους Αγώνες ο Νίκος Γεωργαντάς ήταν ο πρώτος Έλληνας σημαιοφόρος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γεωργαντάς γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1878 στο Στενό Αρκαδίας, αποφοίτησε από το Διδασκαλείο Τριπόλεως και εργάστηκε ως δάσκαλος στο Βόλο.

Ο Νικόλαος Γεωργαντάς αγωνίζεται στη δισκοβολία στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904 στο Σεντ Λούις του Μιζούρι των ΗΠΑ.

Κατεβάστε την εφαρμογή