Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Πρώτη νίκη για την Χαϊτίδου με άλμα στα 6,47 μέτρα

Η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) εκμεταλεύτηκε την…έδρα και την καλή της κατάσταση και έφτασε στην πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Η 22χρονη αθλήτρια στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, προσγειώιηκε στα 6,47 μ. (2,0) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η αθλήτρια είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,23 μ. (0,8), 6,17 μ. (0,6) και 6,14 μ. (1,9) και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 6,49 μ. από φέτος. Δεύτερη ήταν η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με 6,28 μ. (2,8) και τρίτη η Ναταλία Μπέση (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 6,12 μ. (1,9). Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) έκανε 6,10 μ. και επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι. Το μήκος των γυναικών έγινε με αρκετό κόσμο στις εξέδρες πάνω από το σκάμμα, που είχαν την ευκαιρία να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των αθλητριών. Η Χαϊτίδου την Τρίτη αναχωρεί με την ελληνική ομάδα για Αλμερία, προκειμένου να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η Γναφάκη τη νίκη στα χαμηλά εμπόδια

Η Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ) ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 57.35 σε μια κούρσα όπου έτρεξε δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη επέλεξε από την αρχή να κάνει μια γρήγορη κούρσα και σε αντίθεση με τον αγώνα του βαλκανικού έδειξε να έχει δυνάμεις στο τέλος. Η Γναφάκη, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στο ευρωπαϊκό του Μονάχου, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στους Μεσογειακούς, εκεί όπου με τον απαραίτητο συναγωνισμό θα διεκδικήσει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ολυμπία Καραγιάννη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 60.53 και τρίτη η Βασιλική Μητσιούλη (Ζευς Τρικάλων) με 61.60.

Ένιωσα στο ζέσταμα κάποια ατονία ίσως λόγω ζέστης και της κούρασης λόγω των πολλών αγώνων αλλά στην προθέρμανση λίγο πριν την κούρσα ένιωσα καλά. Στην κούρσα ένιωθα ότι περνούσα καλά τα εμπόδια, ήθελα όμως κάτι πιο γρήγορο για να μπω στις 40 του ρανκινγκ λιστ να πάρω την πρόκριση για το παγκόσμιο. Τώρα είναι δύσκολο. Έχω όμως στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είπε η Γναφάκη για τη σημερινή της εμφάνιση.

Επτά νίκες για τον Κώστα Νάκο
Ο Κώστας Νάκος (ΟΣΦΠ) παρότι προέρχεται από δύσκολη χρονιά στη διάρκεια της οποίας έμεινε πίσω, λόγω τραυματισμών, κατάφερε στον κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα να πετύχει το στόχο του. Ο αθλητής τερμάτισε πρώτος στα 400 μ. εμπ. με 51.94 και έφτασε στις επτά νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Νάκος έκανε σήμερα μόλις την τρίτη του κούρσα στη σεζόν. Δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο Δημήτρης Λεβαντίνος (ΓΣ Κερατσινίου) με 52.21 και τρίτος ο Σαράντης Σαραντινός (Πήγασος Ηρακλείου) με 53.16.

“Από την πίεση που είχα πονούσε το κεφάλι μου. Έβαλα ένα στοπ σε όλους αυτούς που μιλούσαν αρνητικά για μένα. Αλλά δεν ξέρουν πως αντιδρά η καρδιά ενός πρωταθλητή. Εννοείται πως δεν με ενδιέφερε η επίδοση. Ήταν η 7η νίκη μου αλλά πολύ καλύτερη ψυχωλογικά από την περσυνή»
Ελπίδα Τόκα 400μ εμπόδια”, είπε ο Κώστας Νάκος.

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό πρόγραμμα των αγώνων σε livestreaming μετάδοση, ενώ το απογευματινό από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 στις 19.00.

Για Live αποτελέσματα οι φίλοι του στίβου μπορούν να μπουν στην εφαρμογή Roster Athletics

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στα Social της Ομοσπονδίας σε Facebook και Twitter.

Μετά τις 21.00 η μετάδοση των αγώνων θα συνεχιστεί στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtube

Κατεβάστε την εφαρμογή