Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Η Μαρία Κάσσου το νταμπλ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 ολοκληρώθηκε σήμερα στην πόλη των Σερρών με μια σειρά από δυνατούς τελικούς, που πρόσφερα θέαμα στους φίλους του στίβου, που γέμισαν από νωρίς τις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου.

Η Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός) ήταν από τα πρόσωπα του διημέρου, αφού έκανε το νταμπλ και μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 3.000 μ. με 9.26.16 επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά φέτος πως διανύει πολύ καλή σεζόν. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα το οποίο ήταν 9.29.19 και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι. Η αθλήτρια καταφέρνει να πετυχαίνει σπουδαίες επιδόσεις τρέχοντας δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό, τον οποίο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στη διοργάνωση της Κολομβίας. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο Γιώργος Σγουρός (ΑΟ Σητειακός) δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει εύκολα στη νίκη με 8.39.16.

Η Γωγούλη νικήτρια στη σφυροβολία

Ο τελικός της σφυροβολίας ήταν το πρώτο αγώνισμα του απογευματινού προγράμματος, εκεί όπου η Αγορίτσα – Λυδία Γωγούλη (Ζευς Τρικάλων) ήταν νικήτρια με βολή στα 55,05 μέτρα. Η αθλήτρια άφησε στη δεύτερη θέση την Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος  Βενιζέλος) 54,37 μ. και τρίτη η Ναταλία Μάγου (ΑΟ Ρόδου) με 52,34 μέτρα. Στους Άνδρες ο αθλητής το ΓΣ Κηφισιάς Ορέστης Εμμανουηλίδης έκανε από την αρχή γρήγορη κούρσα και τερμάτισε τελικά νικητής με 53.99 και νέο ατομικό ρεκόρ. 

Η Ντραγκομίροβα τη νίκη στη σφαιροβολία

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) μπορεί να έχει επιστρέψει στο σύνθετο, ωστόσο έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι στη σφαιροβολία. Η νεαρή ήταν νικήτρια σήμερα στη σφαιροβολία με 14,50 μ., ωστόσο η σκέψη της είναι ήδη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, εκεί όπου θέλει να διεκδικήσει το όριο για το Παγκόσμιο στο Κάλι. “Αρχίζω και βρίσκω το ρυθμό μου στα σύνθετα.  Πιστεύω πως στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα μπορέσω να πιάσω το όριο. Αν δεν συμβεί, τότε στο Παγκόσμιο, θα αγωνιστώ στη σφαιροβολία. Η χρονιά είναι μεταβατική, μετά τον τραυματισμό που με είχε κρατήσει πίσω“, είπε η ταλαντούχα αθλήτρια. Δεύτερη στη σφαιροβολία ήταν η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14,16 μ., η οποία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα του Κάλι.  Τρίτη στη σφαιροβολία ήταν η Ελένη Μπασιάκου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 12,41 μέτρα.

Στα 400 μ. εμπ. η Βασιλική Μητσιούλη (Ζευς Τρικάλων) κυνήγησε μια γρήγορη κούρσα, ωστόσο κάποια λάθη στη διάρκεια της, της στέρησαν μια επίδοση καλύτερη από το 60.44, που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής του  ΓΣ Κηφισιάς, Ορέστης Εμμανουηλίδης με 53.99. 

Κόντα στο όριο ο Αργύρης

Στα 800 μ. Ανδρών ο Ηλίας Αργύρης (Ολυμπίας Πάτρών) βρέθηκε πολύ κοντά στο όριο (1.51.40) για το Παγκόσμιο Κ20, αφού τερμάτισε σε 1.51.40 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.Ο νεαρός άφησε στη δεύτερη θέση τον Πέτρο Παπαιωάννου (ΠΓΣ) με 1.51.44 και στην τρίτη τον Ευστάθιο Ορφανίδη (ΓΣ Λαγκαδά) με 1.54.48.

Η Γεωργία – Μαρία Δεσπολάρη (Απόλλων Πύργου) μετά τη δεύτερη θέση στα 400 μ. αναδείχθηκε νικήτρια στα 800 μ. με 2.13.56, νικώντας οριακά πάνω στο νήμα της Μαρίας Σταυριανού (ΟΣ Παγχιακός) με 2.13.66 και τρίτη η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Θεσσαλονίκης)  με 2.14.37. 

Ο Γκαμπριέλ Κολέτσι (ΓΕΗ) ήταν νικητής στον ακοντισμό με 64,20 μ. και ακολούθησαν ο 9ος πριν λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, Αλέξανδρος Γρηγοριάδης με 61,5 μ. και στην τρίτη ο Αρτάν Κιόσα (ΑΟ Μεγάρων) με 58,51 μέτρα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεταδίδεται σε livestreaming μετάδοση σε παραγωγή του χορηγού της Ομοσπονδίας INA TV.

Οι φίλοι του στίβου μπορούν να βρουν αποτελέσματα στην εφαρμογή Roster Athletics και να παρακολουθήσουν τη ροή των αγώνων στα social της Ομοσπονδίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή