Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Η Καλλιμογιάννη το όριο για το Παγκόσμιο Κ20

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής) το 2021 επέλεξε να θυσιάσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι, προκειμένου να ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασίας της για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Εκείνη η θυσία είχε αποτέλεσμα, αφού τα αποτέλεσμα της δίνουν το δικαίωμα εισαγωγής σε σχολή της προτίμησής της. Σήμερα, στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μπροστά σε δικούς της ανθρώπους διένυσε τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.34.13 και πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι. Η Αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Ιάσωνα Ιωαννίδη, παρότι έμεινε πίσω στις προπονήσεις τη φετινή σεζόν, κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο προπονητικό έδαφος και να πετύχει το στόχο της.

Το χειμώνα είχα μείνει πίσω στις προπονήσεις λόγω των μαθημάτων. Παρόλα αυτά κατάφερα σήμερα να πετύχω το όριο για το Παγκόσμιο και είμαι πολύ χαρούμενη γι΄αυτό. Με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός με την Νικολέτα Ραφαϊλάκη. Έγινε πολύ ωραία κούρσα που είχε και το ανάλογο αποτέλεσμα για εμένα. Την περσινή χρονιά επέλεξα να μην πάει στο Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι, για να ξεκινήσω από νωρίς Την προετοιμασία μου για τις εξετάσεις. Σήμερα νιώθω πολύ καλά γιατί κατάφερα να πετύχω και τους δύο μου στόχους“, είπε η νεαρή αθλήτρια εμφανώς ικανοποιημένη από τη σημερινή της παρουσία και κατέληξε λέγοντας: “Αύριο θα τρέξω 800 μ. και ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα να πάρω μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα“. Δεύτερη στα 3.000 μ. στιπλ ήταν η Νικολέτα Ραφαϊλάκη (ΑΟ Λασιθίου) με 10.41.70 και τρίτη η Ναταλία Κατσιάνου (Παλαιό Φάληρο) 11.24.19.

Ρούμτσιος και Ντελίου στα ψηλά εμπόδια

Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) είχε την ένθερμη υποστήριξη των φίλων του στις εξέδρες ωστοσο ένα λάθος στα τελευταία εμπόδια του στέρησαν τη δυνατότητα να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 14.40 (0,9), που έγραψε το χρονόμετρο. Ο Χριστόφορος Καρακατσάνης (Αλέξανδρος Γιαννιτσών) ήταν δεύτερος με 14.62 και ο Θανάσης Κοτταρίδης (ΣΑΚΑ) τρίτος με 14.81.

Στα 100 μ. εμπ. των γυναικών η Χαβά Ντελίου (ΟΦΚΑ Ροδιονίκες) θα μπορούσε να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 14.17 (0,7) αν είχε αποφύγει κάποια λάθη στη διάρκεια της κούρσας. Παρόλα αυτά η αθλήτρια του Σταμάτη Μάγου έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, διοργάνωση για την οποία έχει το όριο. Δεύτερη στα ψηλά εμπόδια ήταν η Βασιλεία Σπύρου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) νικήτρια στην πρώτη σειρά, ήταν δεύτερη στην τελική κατάταξη με 14,50 (0,0) και τρίτη η Σοφία Καμπερίδου (Πυγμή Ευόσμου) με 14.72 (0,4).

Κατεβάστε την εφαρμογή