Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιώργο Παπαναστασίου στη σφυροβολία

Ο Γιώργος Παπαναστασίου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ.

Ο νεαρός αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 77,37 μ. στην έκτη του προσπάθεια και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση. Ο νεαρός ξεκίνησε τον αγώνα του στα 70,97 μ., συνέχισε στα 74,21 μ. κι έπειτα στα 74,93 μ., σημείωσε 72,97 μ. στην τέταρτη, ήταν άκυρος στην πέμπτη. Ο αθλητής από τις πρώτες του βολές βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης και κατάφερε να μείνει εκεί μέχρι το φινάλε. Ο αθλητής του Γιώργου Κουκουβιτάκη κινήθηκε κοντά στο ατομικό του ρεκόρ, αφού ταξίδεψε στο Ισραήλ με 77,52 μέτρα.

Νικητής στο αγώνισμα ήταν ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 78,92 μ. και δεύτερος ο Αατού Κανγκασνιέμι (Φινλανδία) με 77,74 μέτρα. Ο αθλητής κατάκτησε το δεύτερο μετάλλιο του στη σεζόν, αφού ήταν ασημένιος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Γαλλίας συνέχισε την πολύ καλή παράδοση της χώρας μας στο αγώνισμα κι έδειξε πως έχει μέλλον στο αγώνισμα.

Η χώρα μας έφτασε στα δέκα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ αυτό είναι το δεύτερο στη σφυροβολία, αφού το 2018 η Σταυρούλα Κοσμίδου στο Γκιορ ήταν τρίτη.

Ένατος ο Γρηγοριάδης στον ακοντισμό

Ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ και να διεκδικήσει ακόμη και το μετάλλιο στον ακοντισμό. Παρόλα αυτά ο νεαρός αποκόμισε πολύτιμες εικόνες για τη συνέχεια σε έναν αγώνα όπου κατέλαβε την 9η θέση με 63,16 μ., επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει. Ο αθλητής δεν κατάφερε στις πρώτες βολές του να βρει την επίδοση θα τον έβαζε στην πρώτη οχτάδα, για να εκτελέσει όλες του τις προσπάθειες και να διεκδικήσει μια θέση υψηλότερα στην κατάταξη. Ο νεαρός έχει ατομικό ρεκόρ 75,64 μ. και θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει εκ νέου τη συμμετοχή και διάκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση. 

Καλές παρουσίες από Κριαρά και  Μιχαηλίδου

Ο Παύλος Κριαράς ξεπέρασε τα 4,85 μ. στο επί κοντώ και βελτίωσε το 4,80 μ., που ήταν το ρεκόρ του. Ο αθλητής με αυτή του την επίδοση κατέλαβε την 10η θέση, σε έναν αγώνα, όπου από τον έκτο έως τον 10ο, όλοι οι αθλητές πέρασαν τα 4,85 μέτρα. Ο αθλητής πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν πρόκριση στον τελικό κι ένα νέο ρεκόρ.

Την εμπειρία της συμμετοχής στον τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έζησε και η Νικόλετα Μιχαηλίδου, που ήταν 11η στο ύψος με 1,70 μέτρα.

Η νεαρή πέρασε με τη δεύτερη το 1,65 μ., με την πρώτη το 1,70 μ. και στη συνέχεια δεν κατάφερε να υπερβεί το 1,75 μέτρα. 

Ο Βασίλης Κυριακίδης έτρεξε στον ημιτελικό των 200 μ., όπου κατέλαβε την 7η θέση στη σειρά του και την 14η στο σύνολο με 22.02 (2,9).

Αποτελέσματα

Τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση

2018 Γκιορ
2ος Γιώργος Καλογεράκης ακοντισμός
2η Όλγα Φιάσκα 5.000 μ. βάδην
3η Σπυριδούλα Καρύδη τριπλούν
3η Σταυρούλα Κοσμίδου σφυροβολία

2016 Τιφλίδα
1ος Εμμανουήλ Καραλής επί κοντώ
1ος Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης μήκος
1ος Οδυσσέας Μουζενίδης σφαιροβολία
2ος Αντώνης Μέρλος ύψος
3η Δέσποινα Μαλταμπέ ύψος

Κατεβάστε την εφαρμογή