Νίκη Τεντόγλου και στη Στοκχόλμη με 8,31 μ.(1,7) – vid

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε αλώβητος και από τη Στοκχόλμη, την τελευταία του στάση πριν το Παγκοσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να χρειάστηκε τέσσερις προσπάθειες για να βρει το ρυθμό του, ωστόσο για μια ακόμη φορά λειτούργησε αποτελεσματικά πετυχαίνοντας 8,31 μ. (1,7) και κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα της σειράς Diamond League.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,63 μ., συνέχισε με 7,81 μ., 7,78 μ., άκυρο, ενώ στο τελευταίο του άλμα πέτυχε 8,12 μέτρα. Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο και “χρυσός” το χειμώνα στο Βελιγράδι δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο, που λείπει από την πλούσια συλλογή του και να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά φέτος, πως είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη.

Ο αθλητής στα πρώτα του άλματα είχε κάποια προβλήματα με τη φόρα του, λόγω του αέρα που άλλαζε, αλλά και της βαλβίδας. Δεύτερος με 7,98 μ. ήτσν ο Τόμπιας Μόντλερ και τρίτος ο Φιλίπ Πράντβιττσα (Κροατία) με 7,82 μέτρα. Ο Τεντόγλου από την αρχή του χρόνου έχει μόλις μία ήττα, στον πρώτο του αγώνα στον κλειστό στην Οστράβα.

Ο Μόντο Ντουπλάντις εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά, αφού σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ. Ο Σουηδός ξεπέρασε τα 6,16μ. και πέτυχε έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να δει άλματα στα 6,20μ.  Ο Ντουπλάντις ,αφού πέρασε με την πρώτη  τα 6,03μ. κάνοντας κορυφαία φετινή πέρασε με την δεύτερη τα 6,16 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή