Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Η Γναφάκη πρωταγωνίστρια στα 400 μ. εμπ. με στόχο μια καλή επίδοση

Η Δημήτρη Γναφάκη θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ξεχωρίσουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.

Η ανερχόμενη αθλήτρια έχει τρέξει φέτος τα 400 μ. εμπ. σε 56.67 στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά και είχε μια σειρά από σταθερές εμφανίσεις στις διοργανώσεις που ακολούθησαν. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη έκανε τον τελευταίο του αγώνα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Ρουμανίας, όπου τερμάτισε τρίτη σε 57.50.

Το πέρασμα μου στα 300 μ. ήταν ίδιο με αυτό των Χανίων, ωστόσο στα τελευταία μέτρα άδειασα πολύ, μου βγήκε κούραση. Είχα και αρκετά τεχνικά λάθη, που μου στέρησαν κάτι καλύτερο.  Η φετινή χρονιά είναι αρκετά απαιτητική και αυτό γιατί καλούμαι να κάνω κάτι που δεν το έχω συνηθίσει. Πολλές κούρσες και διαδοχικά ταξίδια, γεγονός έχει επιπλέον επιβάρυνση. Παρόλα αυτά θεωρώ πως και αυτό είναι μια διαδικασία που θα συνηθίσω. Το σύστημα ράνκινγκ είναι απαιτητικό, ωστόσο από τη στιγμή που είναι στη ζωή μας θα προσαρμοστούμε σε αυτό“, είπε η αθλήτρια που αναφέρθηκε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. “Ελπίζω να προλάβω να ξεκουραστώ από το ταξίδι της Ρουμανίας και να είμαι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη Ρουμάνια. Ο στόχος της χρονιάς είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σίγουρα θα ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο του Όρεγκον“.

Η Γναφάκη αυτή τη στιγμή είναι εντός πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου, αφού είναι στην 27 θέση με δικαίωμα συμμετοχής 36 αθλήτριες και κατέχει την 50η θέση στο ράνκινγκ για το Παγκόσμιο, με δικαίωμα συμμετοχής 40 αθλήτριες.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών Κ23 διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα γίνουν 25-26 Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Βρείτε πληροφορίες, πρόγραμμα, αφιέρωμα για το Πανελλήνιο Ανδρών/Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών Κ23 

Κατεβάστε την εφαρμογή