Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Η Τζένγκο μέσα στο …σπίτι της με στόχο μια μεγάλη βολή

Το Καυτανζόγλειο στάδιο έχει γίνει τη φετινή σεζόν το δεύτερο σπίτι της. Ένα στάδιο στο οποίο πραγματοποιεί μέρος της προπόνησης της, καθώς και πολλούς αγώνες εδώ και χρόνια. Ωστόσο μέχρι σήμερα Ελίνα Τζένγκο, δεν είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη.

Την εμπειρία αυτή θα τη ζήσει το Σαββατοκύριακο (25-26/6), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών Κ23. Η δεύτερη κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο στον ακοντισμό με 65,40 μ., στα μόλις 19 της χρόνια φαντάζει ως μία από τις ανερχόμενες αθλήτριες του αγωνίσματος παγκοσμίως και αναμένεται να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης.

Περιμένουμε πως και πως να γίνουν αγώνες στη Θεσσαλονίκης. Τόσα χρόνια πηγαίνουμε στην Πάτρα και τώρα ήρθε η στιγμή να αγωνιστούμε κι εμείς μέσα στο σπίτι μας.
Έχουν τρελαθεί όλοι και περιμένουν να έρθουν να μας δουν. Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, συμφοιτητές, αλλά και απλοί φίλοι του στίβου θα είναι στο Καυτανζόγλειο για να μας χειροκροτήσουν. Όλη αυτή τη ατμόσφαιρα δημιουργεί και σε μας μια ευχάριστη διάθεση και προσμονή για τους αγώνες“, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον θα διεκδικήσει να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες στον τελικό του ακοντισμού.

Η αθλήτρια πριν λίγες ημέρες είχε την δυνατότητα να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε αγώνα Diamond League, στο Παρίσι.

Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική. Η αλήθεια είναι πως έσφιξα λίγο από την όλη ατμόσφαιρα και τον κόσμο και όχι τόσο με τις υπόλοιπες αθλήτριες, που της είχα αντιμετωπίσει και στα προηγούμενα μίτινγκ. Όλοι αυτοί οι αγώνες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για εμένα. Είμαι μόλις 19 χρονών και έχω την ευκαιρία να είμαι σε σημαντικές διοργανώσεις και να μαζεύω εμπειρίες που θα μου φανούν χρήσιμες για το μέλλον. Το ακόντιο είναι ελαφρύ όργανο και είναι πολύ εύκολο να έχεις αστάθεια στις προσπάθειες. Δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι είχα κάποιες χαμηλές βολές στη διάρκεια των αγώνων. Μαθαίνω και διαχειρίζομαι τις καταστάσεις και τον εαυτό μου μέσα στους αγώνες“, συμπλήρωσε η αθλήτρια. Η Τζένγκο από νεαρότερη ακόμη ηλικία είχε δείξει πως διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να φτάσει ψηλά. “Αυτή την εποχή έχουμε επικεντρωθεί στη βελτίωση της τεχνικής, αφού τους μήνες της χειμερινής περιόδου είχε μπει μεγάλος όγκος προπόνησης. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν από τους δύο αγώνες, ούτε να ρίξω το βάρος μου σε έναν από τους δύο. Έχουμε μπροστά μας το Όρεγκον επικεντρωνόμαστε σε αυτό κι έπειτα προχωράμε για το Μόναχο“, κατέληξε.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών Κ23 διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα γίνουν 25-26 Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Βρείτε πληροφορίες, πρόγραμμα, αφιέρωμα για το Πανελλήνιο Ανδρών/Γυναικών και Ανδρών/Γυναικών Κ23 

Κατεβάστε την εφαρμογή