Ομόφωνη ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ με αφορμή την έκτακτη χρηματοδότηση από την ΓΓΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με αφορμή την έκτακτη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του 1.000.000 ευρώ, που προέρχεται από τη φορολογία του στοιχήματος, εξέδωσε ομόφωνα ανακοίνωση

για την τήρηση της δέσμευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει εκτενώς τις δράσεις που έχουν γίνει από την αρχή του έτους και αφορούν στον Υψηλό Αθλητισμό, ενώ στάθηκε ιδαίτερα στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω του μεγέθους της και της δυναμικής της.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρει τις δράσεις που έχουν γίνει από την αρχή του έτους και αφορούν στον Υψηλό Αθλητισμό, ενώ στάθηκε και στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω του μεγέθους της και της δυναμικής της.

Αναλυτικά η ομόφωνη ανακοίνωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ:
“Η αγωνιστική περίοδος για το 2022 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με δεκάδες πρωταθλήτριες/πρωταθλητές που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες του ΣΕΓΑΣ να αγωνίζονται σε μεγάλες διοργανώσεις, σε όλες τις άκρες της γης, δίνοντας σπουδαίο παρών στους στίβους του Κλασικού Αθλητισμού.
Με πλήθος camp προετοιμασίας να έχουν προηγηθεί και να ακολουθούν εν όψει μεγάλων διοργανώσεων, ο ΣΕΓΑΣ έχει πολλαπλασιάσει τη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Σε αυτή τη συγκυρία το υφυπουργείο αθλητισμού, υλοποιώντας τη δέσμευσή του, προέβη σε έκτακτη χρηματοδότηση από έσοδα του κράτους, που προέρχονται από φορολογία του στοιχήματος, ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό είναι ήδη στο ταμείο της ομοσπονδίας και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στο ενισχυμένο πρόγραμμα προετοιμασίας των αθλητριών και αθλητών των Εθνικών ομάδων που έχει εκπονήσει και υλοποιεί ο ΣΕΓΑΣ.
Να σημειωθεί ότι ο ΣΕΓΑΣ είναι η ιστορικότερη και πολυπληθέστερη αθλητική ομοσπονδία της Ελλάδας, έχοντας στη δύναμή του πάνω από 400 σωματεία, ενώ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει αποφασίσει να συμμετέχει σε όλες τις Διεθνείς οργανώσεις όλων των ηλικιακών ομάδων (Βαλκανικά πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια κλπ.) με πλήρεις Εθνικές ομάδες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές και αθλήτριες να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και να πετύχουν διακρίσεις.
Ο ΣΕΓΑΣ συμμετέχει διαχρονικά στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία και με συμμετοχή στα περισσότερα αγωνίσματα από κάθε άλλη αθλητική ομοσπονδία.
Στους πρόσφατους Ο.Α. είχε σημαντικές διακρίσεις με κορυφαία το χρυσό μετάλλιο σε αγώνισμα με ύψιστο συναγωνισμό, όπου συμμετέχουν όλες οι χώρες του κόσμου.
Παρά την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί σαν ομοσπονδία, όπως όλος ο ελληνικός λαός, από την πανδημία (στέρηση εσόδων Μαραθωνίου, αυξημένο κόστος διοργανώσεων κλπ.) αλλά και χρόνιων προβλημάτων, όπως ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές και εξοπλισμό, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία χάρη στις μεγάλες προσπάθειες των αθλητριών/αθλητών, προπονητριών/προπονητών, σωματείων.
Ευχαριστούμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την αρωγή του και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια από τον Υφυπουργό κο Αυγενάκη, με την έγκαιρη υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, για την εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών (κλειστό Παιανίας, ΟΑΚΑ κλπ.), που τόση ανάγκη έχει ο Στίβος.
Κοινός στόχος όλων των ερασιτεχνών που υπηρετούμε τον αθλητισμό και ειδικότερα το Στίβο στην Ελλάδα (θέλουμε να πιστεύουμε και κάθε πολιτικής ηγεσίας) είναι η μεγαλύτερη προσέλευση αθλητριών/αθλητών στους στίβους και οι μεγάλες νίκες στις διεθνείς συμμετοχές τους, ώστε να μεταφέρεται η φωνή και η παρουσία της πατρίδας μας σε κάθε άκρη της γης. Αξίζουν κάθε στήριξή μας”.

Κατεβάστε την εφαρμογή