Τα Σιθώνεια στη Νικήτη, αγώνες σε Ηράκλειο και Πάτρα

Οι αγώνες ρίψεων “Σιθώνεια” επιστρέφουν, το Σάββατο (4/6) στην Νικήτη για να δώσουν αγωνιστική ευκαιρία σε μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών της σφυροβολίας και της σφαιροβολίας, που κυνηγούν την πρόκριση τους στις κορυφαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Οι αγώνες γίνονται για πρώτη φορά από το 2019, αφού τις χρονιές που ακολούθησαν η χώρα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω του ιού covid-19.

Τα δύο κορυφαία ονόματα της σφυροβολίας, θα απουσιάζουν από τη φετινή γιορτή, αφού ο Φραντζεσκάκης αγωνίζεται εκτός χώρος , ενώ ο Αναστασάκης αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο οι καλές επιδόσεις δε θα λείψουν. Ο Ορέστης Ντουσάκης, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Ανδρών Κ23 κυνηγάει σε κάθε αγώνα να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ.
Δυνατές εμφανίσεις θα διεκδικήσουν και οι Οδυσσέας Μουζενίδης και Τάσος Λατιφλάρι, σε μια χρονιά όπου επιδιώκουν την βελτίωση μέσα από τους διαδοχικούς αγώνες. Ο Λατιφλάρι έχει πετύχει φέτος 19,93 μ. και ο Μουζενίδης 19,92 μέτρα. Στον αγώνα θα συμμετάσχει και ο νεαρότερος Αννίβας Οικονόμου με 17,86 μέτρα.

Καλές βολές αναμένονται και από τους νεαρούς Άγγελο Μαντζουράνη και Γιάννη Κορακίδη στη σφυροβολία Ανδρών Κ18.
Στη σφυροβολία γυναικών ξεχωρίζει η Σταυρούλα Κοσμίδου.

Οι συμμετοχές

Καλοί αγώνες αναμένεται να γίνουν και στα Κνώσεια στο Ηράκλειο, το  Σάββατο (4/6). Αρκετοί πρωταθλητές μας θα πάρουν μέρος σε αυτούς, ανάμεσα τους η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στο δίσκο, ο Κύπριος Απόστολος Παρέλης, αλλά και οι Ιάσωνας Θανόπουλος και Κώστας Μπουζάκης, στη δισκοβολία Ανδρών.

Εξάλλου ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου διοργανώνουν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων.
Διαβάστε για τις συμμετοχές που ξεχωρίζουν και το πρόγραμμα των αγώνων πατώντας εδώ. Αποτελέσματα από το Πανελλήνιο συνθέτων θα είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή Roster Athletics.

Κατεβάστε την εφαρμογή