Δρόμεια 2022: Σταθερές εμφανίσεις για Γναφάκη και Φέρρα

Ο δυνατός άνεμος δεν στάθηκε όπως φάνηκε εμπόδια στις αθλήτριες της παρατεταμένης ταχύτητας, που παρά την έντονη κόντρα στο μισό της κούρσας κατάφεραν να κάνουν καλή παρουσία.

Η Δήμητρα Γναφάκη λίγα 24ωρα από το σπουδαίο ρεκόρ στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά και το 56.67, τερμάτισε σήμερα στα Δρόμεια στη Βάρη σε 57.226 και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από την Αμαλία Χάμιλντ Λούελ (Νορβηγία), που τερμάτισε σε 56.77. Η Γναφάκη έδειξε σταθερότητα σε καλούς χρόνους κι έδειξε πως με καλύτερες καιρικές συνθήκες θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει εκ νέου το ρεκόρ της.


Ανάλογα καλή εμφάνιση έκανε και η Ανδριάνα Φέρρα, που μέσα σε λίγες ημέρες έτρεξε για δεύτερη φορά τα 400 μ. κάτω από τα 54.00. Η αθλήτρια του Ανδρέα Λιναρδάτου τερμάτισε πρώτη σε 53.83, κάνοντας μια σχετικά συντηρητική κούρσα, επηρεασμένη από τον άνεμο που επικρατούσε τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι δύο αθλήτριες αύριο αναχωρούν για την Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχουν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών στο Ερζερούμ της Τουρκίας.
Ο προπονητής μου δεν ήθελε να μπω, λόγω του αέρα. Ωστόσο εγώ δεν ήθελα να αφήσω μια κούρσα. Πέρασα αρκετά εύκολα τα 200 ευχαριστημένη σε σχέση με τον άνεμο. Κυνηγάω κάτι καλύτερο στη συνέχεια, το οποίο θεωρώ πως θα έρθει, καθώς έχω αλλάξει όλη μου την προπόνηση. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, βρήκε τα κενά που είχα και ήδη έχω βελτιωθεί”, είπε η Φέρρα με το τέλος της κούρσας.

Κατεβάστε την εφαρμογή