Filothei Women Gala: Μεγάλο ατομικό από την Χριστογεώργου στο ύψος

Η Ελευθερία Χριστογεώργου ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του σημερινού απογεύματος στο στάδιο “Στέλιος  Κυριακίδης”, αφού κατάφερε όχι μόνο να βελτιώσει δύο φορές το ατομικό της ρεκόρ, αλλά να δημιουργήσει τις συνθήκες για συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 1,93 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, κάτι που κατάφερε να κάνει στη διάρκεια του αγώνα άλλη μία φορά, περνώντας τα 1,90 μέτρα. Η 23χρονη στη συνέχεια ήδη για πρώτη φορά τον πήχη στα 1,95 μ., όπου τα άλματα της μπορεί να μην ήταν έγκυρα, ωστόσο φάνηκε πως το συγκεκριμένο ύψος είναι μέσα στις δυνατότητες.

Δεν περίμενα πως θα βγει μια τέτοια επίδοση. Την περασμένη εβδομάδα δεν μπόρεσα να περάσω το 1,85 μ. και σήμερα έκανα 1,93 μέτρα. Βλέπω αισιόδοξα τη σημερινή μου εμφάνιση. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά με στόχο να προσεγγίσω και πάλι ανάλογα ύψη. Στο 1,95 μ. είχε καλές προσπάθειες, ύψος που μάλιστα είναι και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να σταθεροποιηθώ σε αυτά τα ύψη και αν έρθει και η πρόκριση σε ένα τέτοιο γεγονός θα είναι σημαντικό για εμένα“, είπε η Χριστογεώργου, που στη διάρκεια του αγώνα είχε την ένθερμη υποστήριξη και του κόσμου στις εξέδρες, αλλά και της συναθλήτριας της Σπυριδούλας Καρύδη. “Η Σπυριδούλα πιστεύει πολύ σε εμένα και ήταν εκεί και με στήριζε. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που είδα τον πήχη τόσο ψηλά. Για την ακρίβεια δεν έχω δει ποτέ τον πήχη πάνω από το 1,89 μέτρα“, συμπλήρωσε η αθλήτρια, που από σήμερα είναι η τέταρτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο ύψος.

Η Μαρία Βούκοβιτς παρότι άργησε να βρει το ρυθμό της και χρειάστηκε να κάνει αρκετά άλματα σε κάθε προσπάθεια, αναδείχθηκε νικήτρια στο ύψος με το εντυπωσιακό 1,95 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου για μία ακόμη φορά κυμάνθηκε σε υψηλές επιδόσεις κι έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να βελτιώσει το ρεκόρ της. Η αθλήτρια μετά το 1,95 μ. επέλεξε να μη συνεχίσει τον αγώνα της. Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αντζέλικα Τόπιτς που ήταν δεύτερη με 1,95 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 1,91 μ.), ενώ βρέθηκε μόλις ένα εκατοστό κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ Κ18. Η κόρη του Ντράγκουντιν Τόπιτς στη συνέχεια είχε πολύ καλές προσπάθειες στα 1,97 μέτρα. Η Τόπιτς είναι μόλις 17 ετών και δείχνει πως το έχει λαμπρό μέλλον.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε και η Δέσποινα Μαλταμπέ, που πέρασε το 1,87 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή