Filothei Women Gala: Φετινά ρεκόρ για τις Πεσιρίδου και Καρύδη

Το στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” γέμισε σήμερα από κόσμο που άδραξε την ευκαιρία να δει από κοντά ορισμένες από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, που συμμετέχουν στο Filothei Women Gala. 

Φι φίλοι του στίβου έδειξαν για μια ακόμη φορά πως διψούν για αγώνες και για να δουν από κοντά τις προσπάθειες των κορυφαίων αθλητριών μας.

Τον ρυθμό της έδειξε να βρίσκει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 μ. εμπ. με 13.33. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου παρότι έμεινε πίσω στα πρώτα εμπόδια κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό και να τερματίσει πρώτη βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ.

Σήμερα ήταν μια καλή κούρσα. Αυτή την κούρσα θα ήθελα να την έχω κάνει στην Καλαμάτα ή στα Χανιά. Όσο και αν δεν φαίνεται στους αγώνες που έχω κάνει, στη προπόνηση είμαι καλύτερα από ποτέ. Περίμενα να έχω ξεκινήσει τη χρονιά στα 13.20 με λαθάκια και να βελτιώνομαι.
Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο στους πρώτους αγώνες δεν πηγαίνω καλά, ωστόσο φέτος μάλλον άργησα ακόμη περισσότερο να ενεργοποιηθώ“, είπε η Πεσιρίδου που αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

ΚΑΡΥΔΗ
Η Σπυριδούλα Καρύδη βελτίβωσε το φετινό της ρεκόρ στο μήκος με 6,54 μ.

Τον ρυθμό της βρίσκει αγώνα με τον αγώνα και η Σπυριδούλα Καρύδη, που σήμερα αγωνίστηκε στο μήκος και «προσγειώθηκε» στα 6,54 μ. (0,9) για να βελτιώσει το φετινό της 6,54 μέτρα. “Είναι μια δύσκολη χρονιά η φετινή, καθώς συνδυάζω τις σπουδές με την προπόνηση. Πλέον αρχίζω και βρίσκω ρυθμό και αυτό φάνηκε και σήμερα. Ο στόχος παραμένει το τριπλούν, ωστόσο φέτος δεν είχε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα κι έτσι κάνω και μήκος. Σε κάθε περίπτωση προσδοκώ και στο τριπλούν καλές εμφανίσεις”, είπε η νεαρή που παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της στην οδοντιατρική και παράλληλα συνδυάζει και τις προπονήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στη συναθλήτρια και φίλη της Ελευθερία Χριστογεώργου.”Είμαι πολύ χαρούμενη για εκείνη. Σήμερα έκανε μια σπουδαία επίδοση και έδειξε τι μπορεί να κάνει“.

Νικήτρια στο μήκος ήταν η Αλίνα Ρόταρου- Κότμαν με 6,63 μ. (1,2) ενώ πίσω από την Καρύδη ακολούθησε η Φιλίππα Φωτοπούλου (Κύπρος) με 6,53 μ. (-1,2). Σταθερή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Βασιλική Χαϊτίδου που ήταν τέταρτη με 6,42 μ. (0,5), επίδοση κοντά στο ατομικό της 6,49 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή