Δυνατές συμμετοχές στα “Δρόμεια” την Πέμπτη (2/6)

Δυνατές κούρσες θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλοι όσοι δώσουν το παρών στους αγώνες Δρόμεια στη Βάρη, την Πέμπτη (2/6).


Λίγες ημέρες από το μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά, οι κορυφαίοι σπρίντερ μας θα δώσουν το παρών και στη Βάρη, προκειμένου να διεκδικήσουν καλές επιδόσεις και τους βαθμούς που τους δίνει μια διοργάνωση, η οποία ανήκει στη σειρά Continental Tour της WA.

Η Δήμητρα Γναφάκη πριν λίγες ημέρες τερμάτισε τα 400 μ. εμπ. σε 56.67 κι έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, ωστόσο έδειξε πως έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης, που θα της επιτρέψουν να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη θα είναι αύριο στη Βάρη, προκειμένου να πάρει θέση εκκίνησης στον αγώνα, ωστόσο αυτό που την ανησυχεί περισσότερο είναι ο άνεμος, ο οποίος συνήθως είναι ισχυρός στο στάδιο της Βάρης.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα των Χανίων έρχεται και η Ανδριάνα Φέρρα, που ξεκίνησε εξαιρετικά τη χρονιά με 53.64, που είναι το καλύτερο ντεμπούτο της στην απόσταση. Η Αναΐς Καραγιάννη με τη βοήθεια του ανέμου έτρεξε στα Χανιά την απόσταση σε 13.20, χρόνο που ευελπιστεί να επαναλάβει την Πέμπτη, με τον άνεμο εντός επιτρεπτού ορίου. Η αθλήτρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και τον από την παρουσία της στα Παπαφλέσσεια, όπου έκανε 13.27, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη μετά το 11.34 στα Χανιά θα τρέξει 200 μ. στην Βάρη με στόχο επίδοση καλύτερη από το φετινό της 23.33. Η προπόνηση της Σπανουδάκη είναι φέτος επικεντρωμένη στα 200 μ., απόσταση στην οποία προσδοκά σε συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις. Σε καλή κατάσταση είναι φέτος και η Άρτεμις Αναστασίου, που στην Καλαμάτα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 23.35.

Στα 100 μ. των Ανδρών ο Κώστας Ζήκος και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι μετά το 10.46 και 10.47, που πέτυχαν αντίστοιχα στα Χανιά. Αμφότεροι αγώνα με τον αγώνα θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τυχόν λάθη και μαζί γρηγορότερους χρόνους.

Ο Νίκος Εμπέογλου ξεχώρισε πριν λίγες ημέρες με το 10.44 στα Χανιά και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η παρουσία του στα 200 μ., το βασικό του αγώνισμα. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 21.24, ωστόσο με βάση την επίδοση του στα 100 μ., φαίνεται πως είναι σε θέση να τρέξει κάτω από τα 21.00.

Σε καλή κατάσταση είναι ο Παναγιώτης Τριβυζάς που έχει ήδη τρέξει τα 200 μ. σε 20.72, ενώ έχει δείξει σταθερότητα στους χρόνους του στα 100 μέτρα.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ERTSPORTS2 από τις 20.30 έως τις 22.30.

Κατεβάστε την εφαρμογή