Βενιζέλεια -Χανιά: Τρίτη επίδοση όλων των εποχών από τη Γναφάκη στα 400 μ. εμπ., δυνατό ντεμπούτο για Φέρρα

Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά, που έγινε σήμερα στα Χανιά.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε τα 400 μ. εμπ. σε 56.67 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57.00 από την περσινή χρονιά και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η αθλήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, αφού επέλεξε να περάσει γρήγορα το πρώτο 200άρι, χωρίς ωστόσο να χάσει την φρεσκάδα της στο δεύτερο μισό της κούρσας. Η αθλήτρια μέσα από τις διαδοχικές κούρσες θα βρει τον ρυθμό της και θα είναι σε θέση να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις, που θα της δώσουν το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου εμφάνιση. Είμαι καλά και αυτό φάνηκε και μέσα στην κούρσα. Επέλεξα να πάω με 15 διασκελισμού στα πρώτα πέντε εμπόδια, ωστόσο το πέμπτο μου βγήκε κοντά και άλλαξα πόδι. Πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Πρώτη φορά ξεκινάω τη χρονιά με μία τέτοια επίδοση. Η προπόνηση που έχω κάνει μου έδειχνε πως είμαι σε θέση να τρέξω γρήγορα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, Ευχαριστώ τον προπονητή μου Μιχάλη Μανουσάκη που είναι δίπλα μου“, είπε η Γναφάκη.

Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Ντανιέλα Λεντέκα (Σλοβακία) με 56.36. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Μητσιούλη νικήτρια στην πρώτη σειρά με 59.80. Η νεαρή θα συμμετάσχει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Κάλι. Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα είχε 60.21 από φέτος.

Εξαιρετική εμφάνιση από την Φέρρα

Πολύ καλό ήταν το ντεμπούτο της Ανδριάνας Φέρρα στα 400 μ., η οποία τερμάτισε σε 53.64 κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να απειλήσει το ατομικό της 53.25. Η έμπειρη αθλήτρια του Ανδρέα Λιναρδάτου επέλεξε να κρατήσει ένα ρυθμικό τέμπο για το πρώτο μισό της κούρσας, προκειμένου να έχει τις απαραίτητες δυνάμεις στο τέλος. “Συνήθως φεύγω γρήγορα στα πρώτα 200 μέτρα. Ο προπονητής μου, μου είπε να κρατηθώ και το έκανα. Τα 400 μ. είναι ένα αγώνισμα που μπορείς εύκολα να παρασυρθείς και να μη πετύχεις αυτό που μπορείς. Χρειάζομαι κούρσες και θα τις επιδιώξω γιατί μέσα από αυτές θα βρω χρόνο ανάλογο με τις δυνατότητες μου. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Ανδρέα Λιναρδάτο“, είπε η Φέρρα.

Η δεύτερη γρηγορότερη Ελληνίδα στο σύνολο των σειρών ήταν η Μαρίτα Αργυρού με 54.62 (δεύτερη στην πρώτη σειρά) και τρίτη η Δέσποινα Μουρτά με 54.78.

Στα 400 μ. των Ανδρών ο Άλεξ Χάιντοκ – Γουίλσον (Μ. Βρετανία) ήταν νικητής με 45.86 και πίσω ο Γιάννης Ντέτσικας και ο Μιχάλης Παππάς έδωσαν μάχη για την δεύτερη θέση. Δυνατότερος στα τελευταία μέτρα αποδείχθηκε ο Ντέτσικα που τερμάτισε σε 47.42 και άφησε στην τρίτη θέση τον αθλητή από τα Γιάννενα με 47.60.

Χαμηλά κυμάνθηκαν οι επιδόσεις στο μήκος Ανδρών, με τον Μουραλί Σρεσανκάρ (Ινδία) να επικρατεί με 7,95 μ. (2,4), λίγες ημέρες από το 8,30 μ. στην Καλλιθέα. Ο Τζουλς Πομερί (Γαλλία) ήταν δεύτερος με 7,73 μ. (1,7) και ο Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) τρίτος με 7,71 μ. (0,8). Καλύτερος Έλληνας στο σημερινό αγώνα ήταν ο Αντώνης Στυλιανίδης που κατέλαβε την πέμπτη θέση με 7,52 μ. (1,7).

Κατεβάστε την εφαρμογή