Βενιζέλεια- Χανιά: Ο αέρας πήρε τα ρεκόρ στα 100 μ. εμπ. Γυναικών

Καλές επιδόσεις έγιναν στα 100 μ. εμπ. των Γυναικών στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά, ωστόσο ο ευνοϊκός άνεμος στέρησε από τις αθλήτριες νέα ρεκόρ.

Νικήτρια του αγώνα ήταν Αναμαρία Νέστεριουκ (Ρουμανία) με 13.07 (2,2) και δεύτερη ήταν η Αναΐς Καραγιάννη με 13.20 (2,2). Η Ελληνίδα για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα έκανε πολύ καλή επίδοση, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να κατοχυρώσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ, καθώς ο άνεμος ήταν ευνοϊκός πάνω από το επιτρεπτό όριο. Η αθλήτρια στην Καλαμάτα πέτυχε 13.27, που είναι το ρεκόρ της στο αγώνισμα. “Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία να πετύχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω πλέον στη Βάρη, στα Δρόμεια, να βελτιώσω το ρεκόρ μου“, είπε η Καραγιάννη με το τέλος της κούρσας.

Τρίτη στη σημερινή κούρσα ήταν η Άνια Λούκιτς (Σερβία) με 13.23 (2,2). Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε στην έκτη θέση με 13.41. “Τόσα πολλά λάθη σε μία κούρσα δεν ξέρω αν έχω ξανά κάνει. Η αλήθεια είναι πως όσες κούρσες έκανα φέτος είχα αρκετό ευνοϊκό και αυτό μου χάλαγε τον αγώνα. Η σημερινή επίδοση δεν με αντιπροσωπεύει. Η προπόνηση μου πηγαίνει πολύ καλά και θεωρώ πως κάποια στιγμή θα βγουν οι ανάλογες επιδόσεις“, είπε η Πεσιρίδου.


Στην πρώτη τελική σειρά η νεάνιδα Χαβά Ντελίου ήταν πρώτη με 13.80 (3,1). Η νεαρή έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 14.00 κι έχει δείξει πως έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και μια καλή παρουσία στο παγκόσμιο Κ20. Μάλιστα η αθλήτρια κυνηγάει και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της, το οποίο είναι 13.83.

Στα 110 μ. εμπ. ο Λούκα Τργκόβτσεβιτς (Σερβία) με 13.86 (1,9) και ακολούθησε ο Μπάλιντ Ζέλες (Ουγγαρία) με 13.80 και ο Κώστας Δουβαλίδης με 13.90. Ο πρωταθλητής μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην προετοιμασία του, καθώς το στάδιο της Δράμας ανακατασκευάζεται κι έτσι αναγκάζεται καθημερινά να ταξιδεύει σε γύρω πόλης προκειμένου να κάνει την προπόνηση του. “Δυστυχώς οι δυσκολίες είναι πολλές. Σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνω τέσσερις φορές την εβδομάδα και τώρα κάνω δύο. Δεν το βάζω κάτω θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου“, είπε ο Δουβαλίδης.

Ο Αγκασιάν νικητής στο τριπλούν

Ο Λεβόν Αγκασιάν (Αρμενία) ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,64 μ.(2,6), ενώ με κανονικές συνθήκες είχε 16,27 μ. (1,9) στο πρώτο του άλμα. Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν δεύτερος με 16,45 μ. (2,6) σε έναν αγώνα όπου ο άνεμος ήταν ευνοϊκός πάνω από τα επιτρεπτά όρια σε όλη τη διάρκεια του. Η τριάδα στο τριπλούν συμπληρώθηκε από τον Νίκο Ανδρικόπουλο, που σημείωσε 16,09 μ. (1,3). Ο Ανδρέας Πανταζής ένιωσε μια έντονη ενόχληση ψηλά στο δικέφαλο και μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειες, βγήκε από τον αγώνα.

Κατεβάστε την εφαρμογή