Βενιζέλεια – Χανιά: Μεγάλες βολές από τους Φραντζεσκάκη και Αναστασάκη

Το διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά έγινε σήμερα στην πόλη των Χανίων με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκίνησε με τη σφυροβολία των Ανδρών με τη συμμετοχή των δύο κορυφαίων αθλητών μας, του Μιχάλη Αναστασάκη και του Χρήστου Φραντζεσκάκη.

Ο Χρήστος Φρεντζεσκάκης ήταν ο αθλητής που αναδείχθηκε νικητής, καθώς στην τρίτη του βολή πέτυχε 75,75 μ. και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο του Όρεγκον, την πρώτη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Ο αθλητής ξεκίνησε με 71,88 μ. και συνέχισε διαδοχικά στα 74,26 μ., 75,75 μ., 75,02 μ., 73,19 μ. και έκλεισε με άκυρη βολή. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μιχάλης Αναστασάκης, που παρότι ταλαιπωρείται με ένα πρόβλημα τραυματισμού έστειλε τη σφύρα στα 74,31 μ. και συνέχισε με σταθερές προσπάθειες τη χρονιά. Ο αθλητής είχε ακόμη προσπάθειες στα 73,01 μ., 73,82 μ., 71,65 μ., 73,72 μ. και ήταν άκυρος στην έκτη και τελευταία βολή.
Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με τον Ούγγρο Ντάνιελ Ράμπα με 73,62 μέτρα.

Οι δύο αθλητές με καταγωγή από τα Χανιά είχαν την υποστήριξη φίλων και συγγενών που βρέθηκαν στις εξέδρες στο στάδιο «Έλενα Βενιζέλου» κι έδωσαν όμορφη νότα στη διοργάνωση.

Ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά δεν βγήκε, ωστόσο ήταν μια καλή επίδοση. Στις 3 Ιουνίου θα ρίξω στο μίτινγκ του Μπίντγκοστς και στις 5 Ιουνίου στο μίτινγκ του Χορζόφ. Στόχος να βγει σε αυτούς τους αγώνες μια καλή βολή. Τώρα πια όλη η προετοιμασία και οι αγώνες είναι για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις- στόχος της χρονιάς. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα“, είπε ο Φραντζεσκάκης, που διανύει εξαιρετική σεζόν.

Ήταν ένας αγώνα όπου θα μου δώσει βαθμούς ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Εχω ένα θέμα τραυματισμού που με απασχολεί, ωστόσο το παρακολουθούμε και συνεχίζουμε“, είπε ο Φραντζεσκάκης, ο οποίος έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και είναι εντός πρόκρισης για το Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τίμησε και φέτος με την παρουσία της τη διοργάνωση, σε μια πόλη όπου η ίδια έχει έντονες μνήμες και αναμνήσεις, καθώς πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό.

Είναι ωραίο να βρίσκομαι και πάλι στα Χανιά σε μια πόλη από την οποία έχω πολλές αναμνήσεις. Τα Βενιζέλεια- Χανιά είναι ένα μίτινγκ υψηλού επιπέδου, το οποίο κάθε χρόνο αναβαθμίζεται“, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, στο σύντομο χαιρετισμό της. Ο πρόεδρος του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ευχαρίστησε τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και την Κυβέρνηση για τη στήριξη, καθώς και την Περιφέρειας Κρήτης και τον Δήμο Χανιών, που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια. Χαιρετισμό απεύθυνε τόσο ο πρόεδρος του ΑΟ Κύδων Χανίων Σάκης Κουβάτσος, αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατεβάστε την εφαρμογή