Καλές επιδόσεις στο μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα

Η Βασιλική Χαϊτίδου ήταν νικήτρια στο μήκος με ατομικό ρεκόρ

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Χαϊτίδου στη διάρκεια του μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα.

Η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,49 μ., που της έδωσε την δεύτερη θέση στον αγώνα, ενώ πριν από αυτό το άλμα πέτυχε 6,45 μέτρα. Η 22χρονη βελτίωσε το ατομικό της 6,36 μ. από τους αγώνες της Αλεξάνδρειας κι έδειξε πως είναι σε θέση να προσεγγίσει στο εγγύς μέλλον επιδόσεις πάνω από τα 6,50 μέτρα.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Φιλίππα Φωτοπούλου (Κύπρος) με 6,79 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

“Στην αρχή δυσκολεύτηκα λόγω της ζέστης, ωστόσο μετά το βρήκα. Είναι σημαντικό ότι είμαι σταθερή στους περισσότερους αγώνες μου, που είναι τοι ζητούμενο για φέτος. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στη Φιλοθέη με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το ρεκόρ μου”, είπε η Χαϊτίδου με το τέλος του αγώνα.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,21 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,24 μ., προκειμένου να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου δεν ξεπέρασε αυτό το ύψος, ωστόσο φαίνεται πως φέτος θα προσεγγίσει αυτές τις επιδόσεις. «Το 2,21 μ. ήταν πολύ καλό άλμα, σε αντίθεση με τις προσπάθειες στα 2,24 μ., που δεν ήταν καλές. Ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν, οπότε δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα. Θεωρώ πως τον Ιούνιο θα είμαι πολύ καλύτερα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου το Σάββατο στην πόλη Λούκα στην Ιταλία», είπε ο Μέρλος

Η Μπουσέ Αρικαζάν (Τουρκία) επικράτησε στο επί κοντώ με 4,37 μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στα 4,42 μέτρα. Η Κατερίνα Βαγενά ξεπέρασε τα 4,05 μ. και ήταν δεύτερη, ενώ με το ίδιο ύψος η Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδου ήταν τρίτη. Η νεαρή αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι. Η Ελένη Πόλακ δεν ήταν σε καλή ημέρα, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,20 μ., ύψος όπου μπήκε στον αγώνα. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα στην Κυριακή στα Χανιά.

Καλός αγώνας έγινε στο ύψος των γυναικών με την Κινέζα Ζιαβέν Λου και την Λιθουανή Ούρτε Μπαϊκστίτε να μοιράζονται την πρώτη θέση με 1,91 μ., ενώ με την ίδια επίδοση τρίτη ήταν η Μάγια Νίλσον. Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Τατιάνα Γκούσιν που πέρασε το 1,88 μ. και είχε τρεις αποτυχημένες στο 1,91μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή