Σακοράφα: «Ο ΣΕΓΑΣ ζητά την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια, ώστε να γίνει το σπίτι του στίβου», Αυγενάκης: «Είμαστε ανοιχτοί, κάθε πρόταση εξετάζεται»

Το εμβληματικό κεντρικό του Ολυμπιακού Σταδίου άνοιξε σήμερα και πάλι τις πύλες του με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, για την αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων του ΟΑΚΑ.

Ο στίβος είχε έντονη εκπροσώπηση στη σημερινή συνέντευξη με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και την εκπρόσωπο της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ Τασούλα Κελεσίδου να είναι στο πάνελ των ομιλητών μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο και τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Νεκτάριο Βιδάκη, ενώ τον συντονισμό είχε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Η κ. Σακοράφα στη διάρκεια της τοποθέτησης της ζήτησε δημόσια από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την παραχώρηση των βοηθητικών χώρων της εγκατάστασης στο ΣΕΓΑΣ για 49 χρόνια, κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. “Αρχικά σας καλωσορίζω στο σπίτι μας. Γιατί για όλους εμάς τους παλιούς αθλητές, το ΟΑΚΑ ήταν το σπίτι μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό και τον Περιφερειάρχη για αυτή την πρωτοβουλία για το ΟΑΚΑ, αλλά και για την Παιανία. Ο στίβος έχει ανάγκη από ανοιχτό και κλειστό στίβο. Έχει ανάγκη από το σπίτι του, το Κ1, το Κ2, το προπονητήριο ρίψεων, τους ξενώνες, το κλειστό προπονητήριο. Ζητούμε λοιπόν την παραχώρηση αυτών των χωρών της εγκατάστασης για 49 έτη για αποκλειστική χρήση από τον ΣΕΓΑΣ, με τη δέσμευση να καλύπτουμε τα έξοδα και να το παραδώσουμε όπως το παραλάβαμε. Σας ευχαριστώ και ελπίζω πως θα λάβετε στα σοβαρά την πρόταση που κάναμε“, είπε η κ. Σακοράφα, που μαζί με την Άννα Βερούλη ήταν οι πρώτες που μπήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο το 1982 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Η κάθε πρόταση που δεχόμαστε εξετάζεται. Έχουμε χρόνο για να ωριμάσει η όποια ιδέα πέφτει στο τραπέζι», ήταν η απάντηση του Υφυπουργού στην πρόταση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ. Νωρίτερα ο Υφυπουργός είχε δηλώσει για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ: “Έχουμε δύο στόχους για το ΟΑΚΑ, αρχικά να επιστρέψει και πάλι στη δυναμική του 2004 και να δώσει προπονητικές λύσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες μας και παράλληλα να γίνει και πάλι επίκεντρο διεθνών διοργανώσεων. Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία για τον ελληνικό στίβο“, είπε αρχικά ο Υφυπουργός και συμπλήρωσε για το κλειστό της Παιανίας: “Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και σε τρεις εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών“. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υφυπουργός ανακοίνωσε πως στις 2 Ιουνίου οι ομοσπονδίες θα λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών.

Οι καρδιές μας χτυπάνε δυνατά κάθε φορά που είμαστε στο ΟΑΚΑ. Δε θέλω να σταθώ σε όσα δεν έγιναν όλα αυτά τα 18 χρόνια που το ΟΑΚΑ έχει εγκαταλειφθεί. Οι ανάγκες του στίβου είναι μεγάλες και οι υποδομές στη χώρα ελάχιστες. Πρέπει όλοι να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών μας ώστε πάλι στο μέλλον να δούμε επιτυχίες“, είπε από την πλευρά της η Τασούλα Κελεσίδου, που το 2004 κατέκτησε μετάλλιο στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Πλειάδα παλιών πρωταθλητών έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα και στο κεντρικό στάδιο, τα βοηθητικά και το κλειστό προπονητήριο του ΣΕΓΑΣ

Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι εκείνη που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος των εργασιών. “Είναι η έναρξη μιας νέας εποχής χαίρομαι που είμαι μέτοχος της προσπάθειας αναβάθμισης του χώρου. Οι άνθρωποι που είναι σήμερα εδώ δουλεύουν ομαδικά και από αυτό θα βγει κερδισμένος ο στίβος“, είπε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Την πάγια θέση της ΕΟΕ για δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ από τις εθνικές ομάδες, αλλά και τη δυνατότητα της διεξαγωγής μιας διοργάνωσης δωρεάν για κάθε ομοσπονδία επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση για την δρομολόγηση της αντικατάστασης των ελαστικών ταπήτων στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Δεκάδες ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές του στίβου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, προκειμένου να ακούσουν τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Παράλληλα έστειλαν το μήνυμα τους, επισημαίνοντας την ανάγκη που υπάρχει ώστε ο στίβος να επιστρέψει στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο σπίτι του, στο χώρο όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξε σπουδαίων αθλητών, αλλά και στην εξέλιξη του ελληνικού αθλητισμού, αφού εκεί φιλοξενήθηκαν σπουδαίες διοργάνωση.
Εγώ και η Σοφία ήμασταν οι πρώτες που μπήκαμε εδώ μέσα. Ο κόσμος ήταν μοναδικός, ζήσαμε όμορφες στιγμές. Χαίρομαι που το ΟΑΚΑ ζωντανεύει και πάλι“, είπε η Άννα Βερούλη, ενώ ο Περικλής Ιακωβάκης στάθηκε στη σημασία της σωστής επιλογής των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στους ελαστικούς τάπητες των προπονητηριών. “Ελπίζω ότι είπατε να γίνει. Είναι σημαντικό να μπορούμε και πάλι στο χάρτη διοργάνωσης αγώνων. Η ιστορία απέδειξε πως οι αγώνες αναβάθμιζαν το επίπεδο του στίβου “, είπε ο Ιακωβάκης.

Η χρήση των εγκαταστάσεων αφορά στην παραγωγή του αθλητισμού. Με την αναβάθμιση τους θα είμαστε δυνατοί και σε θέση να αναπτύξουμε τον στίβο. Παραχωρήστε μας αρχικά το κλειστό της Παιανίας για σας πείσουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε τη διαχείριση του ΟΑΚΑ“, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Αλεξόπουλους. Στο ρόλο που θα παίξει στην ανάπτυξη του στίβου η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στάθηκαν στο σύνολο τους οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που πήραν τον λόγο. Ανάμεσα σε αυτούς, η Όλγα Βασδέκη, ο Άγγελος Παυλάκακης, ο Χάρης Παπαδιάς, η Μαρία Πολύζου, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη της κατασκευής προπονητηρίου ρίψεων, εντός της εγκατάστασης.

«Χρωστάμε στη νέα γενιά να δει και να γνωρίσει το Ολυμπιακό Στάδιο. Το Ολυμπιακό Στάδιο πρέπει να είναι στη διάθεση των αθλητών μας, για τα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε για αυτή την εξέλιξη», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι.

Με το τέλος της συνέντευξης Τύπου έγινε η υπογραφή της σύμβασης.

Κατεβάστε την εφαρμογή