Παπαφλέσσεια 2022: Ατομικό ρεκόρ για την Καραγιάννη, δυναμικό ξεκίνημα για Τσιάμη

Η Καλαμάτα φόρεσε σήμερα τα καλά της για τα Παπαφλέσσεια, τα οποία επέστρεψαν φέτος δυναμικά κι έτοιμα να αποκτήσουν και πάλι τη λάμψη του παρελθόντος. Οι διοργανωτές κατάφεραν να φέρουν σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες και να τραβήξουν τον κόσμο στις εξέδρες του σταδίου.

Το πρόγραμμα της ημέρας “άνοιξε” με το τριπλούν των ανδρών εκεί όπου ο Δημήτρης Τσιάμης πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του από το 2019, αφού ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,61 (1,1) κι έδειξε από νωρίς στη σεζόν να είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις.

Ο έμπειρος άλτης είχε μία ακόμη έγκυρη προσπάθεια, την πρώτη, στα 16,47 μέτρα. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Πανταζής, που παρότι προέρχεται από τραυματισμό κατάφερε να «προσγειωθεί» στα 16,30 μ. (0,1). Τρίτος με 15,91 μ. ήταν ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

Πολύ καλά ξεκίνησε τη σεζόν η Αναΐς Καραγιάννη που τερμάτισε σε 13.27 τα 100 μ. εμπ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ 13.31, από το 2020. Η νεαρή αθλήτρια έδειξε πως είναι φέτος σε θέση να προσεγγίσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου. “Είχα τρέξει πριν δύο χρόνια στην Καλαμάτα. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Καταρχήν η διοργάνωση φέτος είναι εξαιρετική. Από εκεί και πέρα έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με εμένα. Ξεπέρασα πολλά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο. Παρόλα αυτά ήμουν πολύ καλά το τελευταίο διάστημα και περίμενα έναν πολύ καλό χρόνο, ακόμη λίγο καλύτερο από το σημερινό. Θα συνεχίσω στα Χανιά την ερχόμενη Κυριακή, όπου πιστεύω να τρέξω γρηγορότερα. Ο στόχος είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ωστόσο γνωρίζω πως δεν θα είναι εύκολο να το πετύχω”, είπε η Καραγιάννη. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να τερματίσει τον σημερινό αγώνα, καθώς έχασε τον ρυθμό της από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εμπόδια. Η αθλήτρια θα επιστέψει στη δράση την ερχόμενη εβδομάδα στα “Βενιζέλεια- Χανιά”. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Μάικεν Τιμ Λιμ (Ολλανδία) με 13.16.

Κατεβάστε την εφαρμογή