Χάλκινο μετάλλιο για την Ευγενία Σχίζα με 6,00 μ. στο μήκος και για τα κορίτσια της 4Χ100 μ.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε η Ευγενία Σχίζα στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας στην Γαλλία.

Η νεαρή αθλήτρια λίγο πριν συμπληρώσει τα 16 της χρόνια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση που γίνεται στην πόλη Καν της Γαλλίας με άλμα στα 6,00 μ. (1,1).

Η αθλήτρια κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών στην τέταρτη και τελευταία της προσπάθεια ισοφαρίζοντας παράλληλα και το ατομικό της ρεκόρ. Η Σχίζα ξεκίνησε τον αγώνα της με 5,70 μ., συνέχισε στα 5,76 μ., σημείωσε 5,88 μ. στην τρίτη και 6,00 μ. στην τέταρτη. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βανέσα Σάντος (Βραζιλία) με 6,19 μ. και ακολούθησε η Ριπάκοβα Αναστάσιγια με 6,07 μέτρα.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησαν και τα κορίτσια της ομάδας 4Χ100 μ., που τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Οι Σοφία Κωνσταντινίδου, Άννα Μαρία Ίβιτς, Αναστασία Καρελά και Μαρία Αντωνιάδη τερμάτισαν σε 47.88 και κρέμασαν το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος τους χαρίζοντας στην αποστολή το τρίτο μετάλλιο της ημέρας και το τέταρτο στο σύνολο.

Η Μαρία Αντωνιάδη συμμετείχε στον προκριματικό των 100 μ. εμπ., εκεί όπου αρχικά ακυρώθηκε, καθώς κρίθηκε πως κουνήθηκε στον βατήρα. Η ελληνική ομάδα έκανε έγγραφη ένσταση η οποία έγινε αποδεκτή από τους διοργανωτές. Η αθλήτρια έτρεξε μόνη της και με 13.87 έκανε την τρίτη επίδοση, που της έδωσε την πρόκριση για τον τελικό.

Στον τελικό των χαμηλών εμποδίων των κοριτσιών η Αναστασία Καρβουνά τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 63.13. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών ο Νίκος Σφακιωτάκης έχασε οριακά το χάλκινο μετάλλιο αφού ήταν τέταρτος με 54.12.

Στον τελικό των 1.500 μ. προκρίθηκε η Άλκιστις Γκιβιζίνη που τερμάτισε στην δεύτερη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς με 4.33.46 κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση.

Κατεβάστε την εφαρμογή