ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022: Με Τεντόγλου και πολλά ακόμα σπουδαία ονόματα το μίτινγκ της Κεφαλονιάς

Λίγες ημέρες έχουν μείνει για τη μεγάλη γιορτή του στίβου, τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022 που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Μαΐου, στο δημοτικό στάδιο Αργοστολίου. Φέτος το Μίτινγκ περιλαμβάνει

10 αγωνίσματα και ήδη σπουδαία ονόματα από την Ελλάδα και επτά ακόμα χώρες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και μας υπόσχονται εντυπωσιακό θέαμα και μεγάλες επιδόσεις.

Κορυφαίος όλων είναι βεβαίως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο στο άλμα σε μήκος, Μίλτος Τεντόγλου. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι κάνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου 8,55μ, επέλεξε να αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά στην Κεφαλονιά και στα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ. Ο Μίλτος είναι σε εξαιρετική φόρμα και με τη βοήθεια του κόσμου στην κερκίδα μπορεί να γράψει μια μεγάλη επίδοση, ακόμα και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Δίπλα στον Τεντόγλου θα αγωνιστεί ο φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο άλμα τριπλούν Νίκος Ανδρικόπουλος, ενώ ιδιαίτερη αξία έχει η συμμετοχή του πέμπτου Παραολυμπιονίκη του Ρίο,  Κωνσταντίνου Βέλτση.  Στο μήκος γυναικών, το φαβορί είναι η Φλωρεντίνα Ιούσκο από τη Ρουμανία, η οποία έχει ατομική επίδοση 6,92μ. Μαζί της θα είναι η Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν, η Σπυριδούλα Καρύδη και η Γιάνα Ντραγκουντίνοβιτς από τη Σερβία.

Εξαιρετικό επίπεδο αναμένουμε στη σφαιροβολία με τον Ρουμάνο Αντρέι Τοάντερ, (ρεκόρ 21,29μ!), τον Ολλανδό Σβεν Πόλμαν, τον Οδυσσέα Μουζενίδη και τον Αναστάσιο Λατιφλάρι να αποτελούν πολύ δυνατή τετράδα!

Στο ύψος των γυναικών πρωταγωνίστρια όπως και πέρυσι θα είναι η Μαρία Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο (9η στους Ολυμπιακούς στο Τόκυο και 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι). Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετέχουν η πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022 στον κλειστό στίβο Ελευθερία Χριστογεώργου και η Τατιάνα Γκούσιν. Στο αγώνισμα  των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Τίχομιρ Ιβάνοφ από τη Βουλγαρία με ατομικό ρεκόρ 2,31μ.

Ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι θα είναι φέτος οι δρόμοι ταχύτητας. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη, ο  Παναγιώτης Τριβυζάς, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και 20 ακόμα σπρίντερ θα συμμετέχουν σε καμπ της Εθνικής Ομάδας, το οποίο διοργανώνουν στο Ληξούρι η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και ο ΣΕΓΑΣ. Το καμπ θα πραγματοποιηθεί 7 – 13 Μαΐου και στη συνέχεια οι αθλητές θα έρθουν στο Αργοστόλι για τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ. Στα 100 και στα 200 ανδρών θα αγωνιστούν τρεις Ολλανδοί: Οι Έλβις Αφρίφα και  Κεϊθάρο Οστερβόλντε στους άνδρες και η Λεονί Φαν Φλιτ στις γυναίκες, η οποία έχει 11,29 στα 100μ και 23,16 στα 200μ. Στα 400μ ξεχωρίζει η συμμετοχή του νεαρού Αντρέι Νικουλίτα από τη Ρουμανία, ο οποίος έχει ρεκόρ 46,97.

Δίπλα στα μεγάλα αυτά ονόματα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της Κεφαλονιάς. Δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες του σταδίου «Ανδρέας Βεργωτής», αφού φέτος δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω Covid-19 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κατεβάστε την εφαρμογή