Δεν του έφτασε το 8,05 μ. στο κρύο απόγευμα στον Άγιο Κοσμά (αποτελέσματα 6ος, 8ος, 11ος)

 

Ο κόσμος στο σκάμμα του μήκους στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ήταν πολύς.

Προπονητές, αθλητές, αλλά και απλοί φίλαθλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν σήμερα στην εγκατάσταση, προκειμένου να δουν τον Μίλτο Τεντόγλου να πραγματοποιεί τον πρώτο του αγώνα στον ανοιχτό, τον πρώτο μετά τη νίκη στο παγκόσμιο του Βελιγραδίου.

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης αποτελεί πόλο έλξης μικρών και μεγάλων, αφού με τις επιτυχίες έχει κερδίσει δικαίως τη δημοσιότητα που του ανάλογη και πολύ περισσότερο τον θαυμασμό των μικρών παιδιών.

Ο αθλητής παρότι ξεκίνησε τον αγώνα του με στόχο να κάνει ένα με δύο άλματα, επέλεξε να μείνει για τέσσερις προσπάθειες, αψηφώντας το κρύο και την μεγάλη αναμονή, προκειμένου να βρει το άλμα που είχε στο μυαλό του για σήμερα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 8,05μ. (-1,2), επίδοση που δεν τον ικανοποίησε.

Ο μόνος λόγος που έμεινα και για το τέταρτο άλμα ήταν γιατί δεν είχα πετύχει αυτό που ήθελα. Ήρθα σήμερα εδώ για να κάνω 8,20μ. ωστόσο δεν βγήκε. Δεν είχα όση όρεξη θα ήθελα, ίσως με επηρέασε και το κρύο“, είπε ο αθλητής που ακόμη διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και δεν είναι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,01μ. , έκανε στη συνέχεια 8,05μ., δεν ολοκλήρωσε το τρίτο του άλμα, ενώ ήταν άκυρος στο τέταρτο και τελευταίο του άλμα στον σημερινό αγώνα. Ο αθλητής αναχωρεί αύριο για την Κύπρο με το υπόλοιπο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι για προετοιμασία και στις 10 του μηνός θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Λεμεσού. Ο κορυφαίος αθλητής με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα πάρει μέρος στα Βεργώτεια. “Δεδομένων των συνθηκών σήμερα πήγε πολύ καλά. Ακόμη διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και δεν είναι σε αγωνιστική κατάσταση“, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι.

Τη δεύτερη θέση στο μήκος κατέλαβε ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) με 7,25 μέτρα. 

Στο μήκος των γυναικών, καλή παρουσία πραγματοποίησε η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος), που ήταν νικήτρια με άλμα στα 6,25 μ. (-0,3).

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ) μετά τη νίκη του στα 100 μ. επικράτησε και στα 200 μ. με 21.06 (1,2), επίδοση που έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να τρέξει αρκετά γρηγορότερα.

Ο Μαρκέλο Μεμά (ΓΣ Κηφισιάς) ήταν νικητής στη σφυροβολία με 65,35 μ., καλές εντυπώσεις άφησε με την αντρική σφύρα, ο Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς), που ήταν δεύτερος με 64,28 μέτρα.

6ος όμιλος – Αθήνα Άνδρες

6ος όμιλος – Αθήνα Γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η δράση στον όμιλο της Κρήτης (8ος), αλλά και στον 11ο που έγινε στην Χίο για τα σωματεία από τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

8ος όμιλος – Ηράκλειο

11ος όμιλος – Χίος

Κατεβάστε την εφαρμογή