Εμφανίσεις με …υποσχέσεις από τις Σπανουδάκη, Αναστασίου και Γναφάκη

Δύο από τα βασικά μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών 4Χ100 μ., η Ραφαέλα Σπανουδάκη και η Άρτεμις Αναστασίου έκαναν σήμερα ιδανικό ξεκίνημα στα 200 μ., στη διάρκεια του διασυλλογογικού πρωταθλήματος στον Άγιο Κοσμά και άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Η έμπειρη Σπανουδάκη δεν είχε πρόβλημα να φτάσει πρώτη στη γραμμή τερματισμού σε 23.33 (1,7) χαλαρώνοντας στα τελευταία μέτρα. Η αθλήτρια ολοκλήρωσε απόλυτα ικανοποιητικά την παρουσία της στη διοργάνωση, στα 200 μ. τα 100 μ. και τα 4Χ100 μέτρα. Με ατομικό ρεκόρ συνόδευσε την παρουσία της στον αγώνα η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ), που εκμεταλλεύτηκε το συναγωνισμό με τη Σπανουδάκη και παρά το γεγονός, ότι δεν έχει μπει ακόμη σε αγωνιστική προπόνηση τερμάτισε σε 23.52 και βελτίωσε το ατομικό της 23.75.

Οι δύο αθλήτριες μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασαν την αισιοδοξία τόσο για τα ατομικά τους αγωνίσματα, όσο και για την ομάδα 4Χ100 μέτρα. “Εννοείται και το ενδιαφέρον για την ομάδα είναι μεγάλο. Ήδη γίνεται καλή δουλειά και θα το δείξουμε αυτό και στους αγώνες που θα κάνουμε”, είπε η Σπανουδάκη για τον ομάδα 4Χ100 μ., ενώ από την πλευρά της η Αναστασία σχολίασε: “Βλέπουμε ήδη πως έχουμε την δυνατότητα να τρέξουμε καλά. Αρκετά κορίτσια έχουν τρέξει γρήγορα και πιστεύω στη συνέχεια της σεζόν θα τρέξουν και άλλα”.

Η Σπανουδάκη αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται: “Δεν είμαι ακόμη έτοιμη για γρήγορες κούρσες. Ήταν μια καλή αρχή στη σεζόν. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στις 22/5 στο Γκροσέτο στα 100μ. κι έπειτα θα συνεχίσω στα Χανιά, πάλι με 100 μέτρα. Το πρώτο μου 200άρι θα γίνει στα Δρόμεια, εκεί όπου θα τρέξουμε και με την ομάδα 4Χ100 μέτρα. Στόχος της χρονιάς είναι και φέτος τα 200 μ., διοργανώσεις στις οποίες θα διεκδικήσει να έχουμε μια καλή παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε η Σπανουδάκη, που αρχές Ιουνίου θα τρέξει σε μίτινγκ στο εξωτερικό.

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, μίλησε και η Αναστασίου: “Πολύ καλό ξεκίνημα δεν περίμενα τόσο νωρίς να τρέξω τόσο γρήγορα. Ο αντίθετος άνεμος στη στροφή ήταν αρκετά δύσκολος, ενώ στο τέλος της κούρσας δεν είχα τις δυνάμεις που θα ήθελα. Κάτι καλό γίνεται φέτος και φαίνεται και στα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μπει ακόμη σε αγωνιστική προετοιμασία κι έχουμε αρκετό όγκο προπόνησης.
Αύριο φεύγουμε Κύπρο για προετοιμασία και θα συνδυάσουμε και τη συμμετοχή στο μίτινγκ της Λεμεσού στις 10 του μήνα. Έπειτα θα τρέξω στα Βεργώτεια”.

Πολύ ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα της Δήμητρας Γναφάκη στη σεζόν. Η αθλήτρια έτρεξε 400 μ. εμπόδια στον όμιλο της Αθήνας (6ος) σε 58.22 κι έδειξε σε θέση να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της περσινής χρονιάς, που σταμάτησαν πρόωρα όταν νόσησε από covid-19. Η Γναφάκη παρά τον δυνατό άνεμο, που επικρατούσε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να κάνει νωρίς στη σεζόν την τέταρτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της . Η αθλήτρια έκανε τον πρώτο της αγώνα στη χρονιά, αφού λόγω ενός μικρού προβλήματος το χειμώνα, δεν μπήκε στους αγώνες του κλειστού.

Κατεβάστε την εφαρμογή