Στο τραπέζι η πρόταση για διεξαγωγή Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου

Μια σειρά από προτάσεις με ενδιαφέρον παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο στη συνεδρίαση, που έγινε στη Σόφια.

Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δρόμου και βουνού της ΕΑ και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή πρότεινε στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΑ τη διεξαγωγή ξεχωριστού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τρία αγωνίσματα, τον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο και τα 10χλμ. κάθε δύο χρόνια, προκειμένου αθλητές και αθλήτριες να έχουν τη δυνατότητα να έχουν σταθερή συμμετοχή στη διοργάνωσή. Το Ευρωπαϊκό Α/Γ διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, ωστόσο τη χρονιά που οι αγώνες συμπίπτουν με τους Ολυμπιακούς, το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μαραθώνιο δρόμο.  Παράλληλα προτάθηκε η διεξαγωγή αγώνα για ερασιτέχνες δρομείς, που θα μπορούν να αγωνίζονται επί πληρωμή και τα έσοδα να ενισχύουν τα ταμεία της ΕΑ.

Στη διάρκεια της Επιτροπής έγινε γνωστή η πρόθεση της ενεργοποίησης και πάλι της πλατφόρμας “Run For All”, μέσα από την οποία διοργανώσεις δρόμου ανά την Ευρώπη θα λαμβάνουν πιστοποίηση, μετά τις προτάσεις που θα κάνουν οι εθνικές ομοσπονδίες. Με τον τρόπο αυτό η πρώτη έγκριση θα δίδεται από τις οικείε Ομοσπονδίες και σε δεύτερη φάση θα λαμβάνουν την πιστοποίηση από την ΕΑ.

Τέλος ο Δημάκος παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, την επαναλειτουργία του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για το δρομικό κίνημα, που αφορά σε τεχνολογία, διατροφή κ.α. Το επόμενο συνέδριο θα γίνει στη Στοκχόλμη στις 15-19 Σεπτεμβρίου, ενώ έγινε ήδη πρόταση για διεξαγωγή του συνεδρίου του 2024 στην Αθήνα, παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Κατεβάστε την εφαρμογή