Ο Πανιώνιος γιορτάζει με την αναβίωση των Πανιώνιων Αγώνων

 

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυση του με την αναβίωση των Πανιώνιων Αγώνων.

Οι άνθρωποι του συλλόγου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής θα γιορτάσουν την Τετάρτη 4 Μαΐου στο στάδιο της πόλης τιμώντας μια ιστορική διοργάνωση.

Μια διοργάνωση που πρώτο έγινε στη Σμύρνη πριν από 128 χρόνια στο στάδιο Μπουρνόβα με τη συμμετοχή των δύο ελληνικών σωματείων της πόλης και ανεξάρτητων αθλητών και αποτέλεσε για χρόνια σημείο συνάντησης αθλητών των σωματείων της διασποράς.

Η παρουσία αθλητών και αθλητριών στους αγώνες θα είναι μεγάλη, ενώ έχουν δεχθεί πρόταση για να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, ως μια συμβολική κίνηση, δεδομένο του ότι στους αγώνες της Σμύρνης συμμετείχαν αθλητές από αυτά τα τρία νησιά .

Οι διοργανωτές προκειμένου να τιμήσουν κάποιους ανθρώπους που ξεκίνησαν από τον Πανιώνιο και διέγραψαν λαμπρή πορεία στον χώρο του αθλητισμού τους αφιέρωσε τα έπαθλα των αγώνων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι πρώην πρόεδροι του ΣΕΓΑΣ, Ηλίας Μισαηλίδης και Βασίλης Σεβαστής, που διέγραψαν λαμπρή καριέρα ως αθλητές του Πανιωνίου.

Αναλυτικά τα έπαθλα
Σφαιροβολία Γυναικών: Στέλιος Αγγλούπας
Επί κοντώ Γυναικών: Πέτρος Λινάρδος
100 μ. εμπ. Γυναικών: Φανή Αργυρίου
110 μ. εμπ.: Αλέξανδρος Φρούσιος
Ύψος Γυναικών: Δημητρός Δάλλας
Σφαιροβολία Ανδρών: Δημητρός Καραμπάτης
800 μ. Γυναικών: 100 Χρόνια Σμύρνη
800 μ. Ανδρών: Βαγγέλης Δεπάστας
3.000 μ. Ανδρών: Χρυσόστομος Σμύρνης
100 μ. Ανδρών: Βασίλης Σεβαστής
100 μ. Γυναικών: Ηλίας Μισαηλίδης

Η προκήρυξη των αγώνων

Κατεβάστε την εφαρμογή