Τα προπονητικά καμπ ο δρόμος για την βελτίωση αθλητών όλων των επιπέδων

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα στο Στάδιο Καλαμάτας
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα στο Στάδιο Καλαμάτας

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα βρέθηκε το απόγευμα της Μ.Τρίτης (19/4), στην Καλαμάτα, στην πόλη που για χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον ελληνικό και παγκόσμιο στίβο και που από φέτος επιστρέφει δυναμικά στο αθλητικό προσκήνιο.

Αφορμή για την επίσκεψη της στην Μεσσηνιακή πόλη στάθηκε το προπονητικό καμπ αλμάτων, που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία με τη συμμετοχή περίπου 40 αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα. Αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, και ο τέταρτος στους ολυμπιακούς στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, πραγματοποιούν προπονήσεις με νεότερους αθλητές και μοιράζονται μαζί τους κοινές εμπειρίες σε προπονητικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο αθλητικής συμπεριφοράς.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ βρέθηκε και πάλι ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες σε μια προπονητική συγκέντρωση, που της έφερε μνήμες από την δική της προσπάθεια στους στίβους. Η κ. Σακοράφα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού ΓΣ, Δημήτρη Πουλόπουλο, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο.

«Οι αθλητές μας γυμνάζονται πολύ καλά εδώ και αυτό είναι που έχει μεγάλη σημασία. Οι προπονητές των αλμάτων κάνουν τη δουλειά τους και σε αυτό συμβάλει ο Δήμος, ο Μεσσηνιακός και φυσικά η διοίκηση του σταδίου. Ο στόχος μας είναι τα νέα παιδιά να γυμνάζονται παράλληλα με τους κορυφαίους αθλητές μας. Να παρασύρονται από αυτούς.
Φέτος είναι μεγάλη χρονιά με πολλές διοργανώσεις. Στον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας υπάρχουν ήδη και οι Ολυμπιακοί του 2024 στο Παρίσι. Χαίρομαι πολύ που είμαι κοντά σας, σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Πιστεύω πως φέτος τα Παπαφλέσσεια θα είναι πολύ δυνατά και θα μας προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις, όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν. Ελπίζω να βελτιωθούν μελλοντικά οι υποδομές σε όλη τη χώρα γιατί το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό για την πρόοδο του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Να πω πως χαίρομαι πολύ για τη συνεργασία που έχουμε με τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα, μέσα από την οποία καταφέρνουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα», είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με τον ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου και το μέλος της ΕΠΑΣ Λούλα Καρατζά
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με τον ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτο Τεντόγλου και το μέλος της ΕΠΑΣ Λούλα Καρατζά

«Φέτος η ομοσπονδία μας επέλεξε να κάνουν οι αθλητές των αλμάτων κοινή προετοιμασία. Κάθετη προετοιμασία για όλες τις ηλικίες για να αποκτήσουν κοινές γνώσεις και κοινή προπονητική κατεύθυνση. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για αυτή την απόφαση. Ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο για την βοήθεια, μας αγκάλιασαν γέμισαν την αίθουσα με όργανα, καινούργιο ταρτάν, νέο χορτάρι. Με την πολύτιμη βοήθεια τους, κάνουμε πολύ καλή δουλειά και περνάμε όμορφα», είπε ο συντονιστής αλμάτων Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του καμπ στην Καλαμάτα.

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Φάββας: “Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αποτελεί σταθερή αξία για την χώρα μας σε αθλητικό και πολιτικό επίπεδο. Μας έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις ως αθλήτρια και με μία σταθερότητα απόψεων στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική, αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς που ακολουθούμε από πίσω. Ως Δήμος Καλαμάτας έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ώστε να συμβάλουμε στην προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών να κυνηγήσουν τις διακρίσεις τους”.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μετά την επίσκεψη στο Στάδιο συνάντησε και μίλησε στους προπονητές των αλμάτων που βρίσκονται στην Καλαμάτα για την προετοιμασία τους. Η Ομοσπονδία επενδύει φέτος στα προπονητικά καμπ, μέσα από τα οποία θεωρεί πως μπορεί να επιτύχει βελτίωση στο προπονητικό σκέλος, αλλά και στην αυτοβελτίωση των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών.

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ συνόδευσαν στην Καλαμάτα η β΄ειδική γραμματέας της Ομοσπονδίας Βούλα Παχατουρίδου και το μέλος της ΕΠΑΣ, Λούλα Καρατζά.

Κατεβάστε την εφαρμογή