Μνημόνιο συνεργασίας ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και η περιφερειάρχης ΠΙΝ, Ρόδη Κράτσα υπογράφουν το μνημόνιο συνεργασίας 

Η Ομοσπονδία συνεχίζει τη διεύρυνση της συνεργασίας της με την τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από την οποία αποσκοπεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης του κλασικού αθλητισμού σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για κοινές αναπτυξιακές δράσεις στον αθλητισμό, την Τετάρτη (14/4).

Κοινή επιδίωξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΣΕΓΑΣ είναι η αναβάθμιση του αθλητισμού και των πολιτισμικών αρχών τους, σε τοπικό επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκεται η ανάπτυξη συνεργειών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΣΕΓΑΣ με τη συμμετοχή φορέων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Υπογραφή του μνημονίου έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας όπου ήταν παρούσα η Περιφερειάρχης Ρόδη ΚράτσαΤσαγκαροπούλου, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο αντιπρόεδρος Κώστας Κεντέρης.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Γιάννης Αρμενιάκος και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος.

Η κ. Σακοράφα στη διάρκεια της συνάντησης ανέπτυξε τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για προπονητικό καμπ στην Κεφαλονιά, καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις που θα υπάρξουν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας με την Ομοσπονδία. Η κ. Κράτσα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον αγωνιστικό αθλητισμό, όσο και για το μεγαλύτερο αθλητικό δρομικό γεγονός της χώρας, τον Μαραθώνιο Αθήνας. Μάλιστα η περιφερειάρχης δέχθηκε με μεγάλη χαρά από την κ. Σακοράφα το αναμνηστικό μετάλλιο του ΣΕΓΑΣ, καθώς και το συλλεκτικό μετάλλιο του Μαραθωνίου Αθήνας.

«Από την αρχή της διοίκησής μας είχαμε θέσει ως προτεραιότητά να φέρουμε το στίβο πιο κοντά στην κοινωνία. Θεωρούμε πως ένας από τους τρόπους για να το πετύχουμε είναι μέσα από τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι μεγάλη η χαρά μας, που προχωρούμε σε μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Οι στόχοι μας είναι κοινοί και αποσκοπούν στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Ευχαριστώ την κ. Κράτσα για την παρουσία της στην Ομοσπονδία και το ενδιαφέρον της για τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, είπε:

«Η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ θα δώσει πολλές δυνατότητες στην Περιφέρειά μας για να επιτύχει τους στόχους της καλλιέργειας του αθλητικού πνεύματος, της σύνδεσης του αθλητισμού με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή, τη στήριξη των αθλητών και των οικογενειών τους. Οι ιστορικές ρίζες του αθλητισμού στα νησιά μας και οι σύγχρονες επιδόσεις των αθλητών μας θ’ αναδειχθούν και θα ενισχυθούν».

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ειδικότερα, οι στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η επίτευξη των οποίων θα επιδιωχθεί με την ανάπτυξη συνεργειών των δύο εταίρων και με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιγράφονται ως εξής:
Προώθηση των Ιονίων Νήσων ως ασφαλούς αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο
Συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων & αγώνων τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας
Ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού & προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν τη νεολαία και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθε».
Στήριξη των νέων αθλητών και σωματείων όλων των νησιωτικών δήμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ενθαρρύνει και θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο τους νησιωτικούς δήμους, για αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών μέσων, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για άθληση, όπως και ανάληψη αγώνων πανελλήνιας, αλλά και διεθνούς εμβέλειας.
O ΣΕΓΑΣ θα αναλάβει την επιστημονική υποστήριξη-κατάρτιση ενδιαφερόμενων διοργανωτών δημιουργώντας επιστημονική επιτροπή με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των νησιωτικών δήμων, αλλά και της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των αθλητικών διοργανώσεων, παρέχοντας δωρεάν σεμινάρια ή ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων (αναφορά σε κοινωνική ευθύνη, εξωστρέφεια, τοπική οικονομία).

 

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ – ΣΤΑ «ΣΚΑΡΙΑ» Ο IONIAN HALF MARATHON

Στο πλαίσιο των συνεργειών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΣΕΓΑΣ για την ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση του κλασικού αθλητισμού στην τοπική κοινωνία, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Ομάδα των δρόμων ταχύτητας Ανδρών και Γυναικών θα πραγματοποιήσει προπονητικό καμπ στο Ληξούρι, στα μέσα Μαΐου, πριν τη συμμετοχή της στο Διεθνές Μίτινγκ «Βεργώτεια», που θα λάβει χώρα στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο εταίρων, ξεκινά άμεσα ο προγραμματισμός για τη θεσμοθέτηση του «Ionian Half Marathon», μίας διεθνούς βεληνεκούς διοργάνωσης Ημιμαραθωνίου, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο εκ περιτροπής στα Ιόνια Νησιά.

Κατεβάστε την εφαρμογή