Μεγάλη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Μ. Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη

Η μεγάλη εαρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος έκανε μοναδικό το πρωινό της Κυριακής 10 Απριλίου και χάρισε την ομορφότερη εμπειρία σε δέκα χιλιάδες και πλέον δρομείς και θεατές, που πλημμύρισαν με τα χαμόγελά τους τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Ο αγώνας έγινε με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία του κόσμου να στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα.
Στον Μαραθώνιο ο Γιώργος Καλαπόδης πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου σε χρόνο 2 ώρες 26:20. Δεύτερος τερμάτισε ο περσινός νικητής, Ιάσων Ιωαννίδης (2 ώρες 27:07), πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Μαλιόγλου (2 ώρες 29:10).

Στον Μαραθώνιο των γυναικών, η Ειρήνη Πευκιανάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 3 ώρες 02:14, αφήνοντας πίσω της τη Λουίζα Παπαντωνάτου (3 ώρες 04:14) και τη Δανάη Πασπάτη (3 ώρες 07:00). Την εκκίνηση του αγώνα, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία Πέλλας, έδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10χλμ., ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Δήμητρα Ιορδανίδου, νικητής αναδείχθηκε o Θανάσης Λιγώνης (31:05), μπροστά από τον Χρήστο Παπούλια (31:18) και τον Δήμο Μαγγίνα (31:23).
Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (34:57), ενώ τη 2η θέση κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ματίνα Νούλα (37:34) και την τριάδα συμπλήρωσε η Αφροδίτη Κυρκοπούλου (38:16).

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ υπερίσχυσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Αντώνης Παπαδημητρίου (16:11), με δεύτερο τον Αχιλλέα Δασύλα (16:58) και τρίτο τον Αμίρ Ρασούλεφ από την Κύπρο (17:11).

Στις γυναίκες τη νίκη κατέκτησε η νεαρή Βασιλική Καλλιμογιάννη (18:25), ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι ψηλότερα σε σχέση με πέρσι, ενώ στο βάθρο την ακολούθησαν η Βασιλική Χατζηλάσκαρη (19:29) και η Δήμητρα Παπαδοπούλου (19:38). Οι εκκινήσεις δόθηκαν μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, διαδοχικά από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, την Πρόεδρο της Ο.Ε. και Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νίκο Ζεϊμπέκη, τον γιο του θρυλικού Στέλιου Κυριακίδη Δημήτρη Κυριακίδη και την Πρόεδρο του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Χριστίνα Καραμίχου.
Παράλληλα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα διεξήχθη, επιστρέφοντας μετά από τρία χρόνια, ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος διοργανώθηκε σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ήταν αφιερωμένος στο ιδρυτικό στέλεχος του διοργανωτή ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και δημιουργό των ακαδημιών του συλλόγου, Ακύλα Κουκίδη, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Στην αφετηρία, στην Πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκαν παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, που αμέσως μετά τον τερματισμό τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Την εκκίνηση έδωσε η Ολυμπιονίκης και εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αναστασία Κελεσίδου.

Κατεβάστε την εφαρμογή