Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος την Κυριακή (10/4) στη Θεσσαλονίκη

Έτοιμοι να γίνουν κομμάτι του 16ου Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ Αλέξανδρος είναι περίπου δέκα χιλιάδες δρομείς, οι οποίοι μετρούν αντίστροφα για τον αγώνα της Κυριακής (10/4).

Παρότι μάλιστα η πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες, ο παγκόσμιος χαρακτήρας της διοργάνωσης αποτυπώθηκε μέσα από την παρουσία δρομέων από 41 χώρες, ακόμα και από μακρινά μέρη όπως το Τρινιντάντ & Τομπάγκο, η Νότιος Αφρική και η Βενεζουέλα.
Το Σάββατο (09/04) θα πραγματοποιηθεί η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία, καλύπτοντας την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης διερχόμενη από 15 σταθμούς και συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.
Η δράση αυτή για φέτος φιλοξενεί την πρωτοβουλία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), μέσω της οποίας θα αναδειχτούν μηνύματα για την ειρήνη και το διάλογο μεταξύ των λαών σε όλο τον πλανήτη.

Η μεγάλη γιορτή θα κορυφωθεί την Κυριακή (10/04), με το αγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin να περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).
Παράλληλα θα διεξαχθεί, επιστρέφοντας μετά από τρία χρόνια, ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από μαζική συμμετοχή, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται και από την παρουσία σημαντικών ονομάτων των μεγάλων αποστάσεων:

Στον Μαραθώνιο δρόμο των ανδρών θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι αθλητές όπως ο περσινός νικητής Ιάσων Ιωαννίδης, ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Ευάγγελος Μαλιόγλου καθώς και ο Βέλγος Γιούσεφ Μπουισάν, ενώ στις γυναίκες παρούσες θα είναι η Χριστίνα Δεμέστιχα και η Δανάη Πασπάτη.

Στον Δρόμο των 10.000μ., γρήγορο ρυθμό θα δώσουν διεκδικώντας τη νίκη ο Χρήστος Παπούλιας, ο Δήμος Μαγγίνας, ο Δημήτρης Τζεφαλής, ο Αντώνης Μηλιώτης, ο Μαροκινός Γιούσεφ Χατίρι, η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, ενώ στον Δρόμο 5.000μ. που έχει και την πολυπληθέστερη συμμετοχή, τη διάκριση θα κυνηγήσουν δρομείς όπως ο Παναγιώτης Γραμμένος, ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Κυριάκος Σαχπεκίδης, ο Κύπριος Αμίρ Ρασούλεφ, όπως και η Βασιλική Καλλημογιάννη, η Παναγιώτα Τόκα και η Ιταλίδα Κλάρα Τσεκάλντι.

Για άλλη μια χρονιά, μάλιστα, θα αναδειχθούν ξεχωριστές τριάδες νικητών για κάθε ηλικιακή κατηγορία άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), ανά φύλο, σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος.

Ξεχωριστό μήνυμα θα στείλουν, μέσα από την προσπάθεια τους, δρομείς που θα αγωνιστούν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο, στηρίζοντας με την συμμετοχή τους τον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης των δύο διοργανώσεων.
Ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική υστέρηση και αυτισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στο σκι αντοχής και είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών, θα συμμετάσχει για άλλη μια χρονιά στον Δρόμο των 5.000μ. του «Μαραθωνίου της Ιστορίας».

Ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης προσφέρει 1 ευρώ για κάθε ατομική συμμετοχή και 0,50 ευρώ για κάθε ομαδική, συνεισφέροντας στην προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης», χάρη στην οποία περίπου 145.000 παιδιά έχουν λάβει φροντίδα από το 2002 μέχρι σήμερα.

Ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin θα έχει ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ3, τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσω του https://www.ertflix.gr/epg/channel/ept3-live, αλλά και με live stream από το livemedia.gr.

Κατεβάστε την εφαρμογή