Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα… άλματα

Άποψη από τη συγκέντρωση των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ δωδεκανήσου στη Ρόδο με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα
Άποψη από τη συγκέντρωση των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ δωδεκανήσου στη Ρόδο με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Κουλουάρ με θέα τη θάλασσα; Ειδυλλιακή εικόνα! Αυτά τα κουλουάρ γεμάτα νιάτα; Η χαρά της ζωής. Μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ρόδου βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα το απόγευμα της Παρασκευής (8/4) καλεσμένη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

Την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Ζήκας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣ Μιχάλης Παυλούς, που κάθισαν μαζί της στο προεδρείο στη συγκέντρωση των σωματείων που ακολούθησε. Η συζήτηση πλούσια και παραγωγική δεν εντόπισε μόνο προβλήματα, αλλά άνοιξε δρόμους για λύσεις, που θα απογειώσουν τα αγωνίσματα στίβου στα 12 νησιά με την πλούσια ιστορία που μνημονεύσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, αλλά και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα στελέχη της ΕΑΣ.

Η παρουσία της μητέρας της πρωταθλήτριας Ραφαέλας Σπανουδάκη, αλλά και του πρωταθλητή των 400 μ. Γιάννη Ντέτσικα και του προπονητή του Λευτέρη Μπότσαρη πυροδότησαν αναμνήσεις αλλά και διεκδικήσεις.

“Στη Ρόδο έκαναν προπόνηση ολυμπιονίκες επιπέδου της Στέφκα Κωνσταντίνοβα μαζί με τους δικούς μας αναρίθμητους πρωταθλητές την Νίκη Ξάνθου, το Λάμπρο Παπακώστα, τον Σπύρο Βασδέκη, την Όλγα Βασδέκη, όλο το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι. Σήμερα οι υποδομές μας είναι γερασμένες και για να δούμε ξανά τέτοιες δόξες πρέπει να λυθούν προβλήματα”, τόνισε ο Μιχαήλ Βινζυλαίος αντιπρόεδρος της Νίκης Ρόδου.

Τεκμηριωμένη άποψη κατέθεσε και ο Ευστάθιος Παπαστάμου εκ μέρους του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου περιγράφοντας την ανυπαρξία σχολικού αθλητισμού και την αναγκαιότητα που προκύπτει για διοργάνωση αγώνων στις μικρές ηλικίες, ώστε όλα τα παιδιά να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου.

Η Ροδίτισσα Νίκη Ξάνθου είναι μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που πέρασαν από τον ελληνικό αθλητισμό

Την άψογη συνεργασία με την ΕΑΣ Δωδεκανήσων επισήμανε ο πρόεδρος των κριτών Νικήτας Ριζόπουλος.

Τη συζήτηση εμπλούτισε με την ομιλία του και ο πρόεδρος του ΟΦΚΑ Ροδιονίκες, Κυριάκος Μάγος (αδελφός του προπονητή και παλιού πρωταθλητή Σταμάτη Μάγου), που περιέγραψε αναλυτικά τις δυσκολίες που προκύπτουν όχι μόνο από την έλλειψη υποδομών και οργάνων, αλλά και από τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν οι αθλητές για να συμμετέχουν σε αγώνες. Αυτές τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ανέπτυξε και ο προπονητής Τσαμπίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς για το είδος των αγωνισμάτων στις μικρές κατηγορίες.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στην παρέμβαση της, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την ΕΑΣ για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για το φλέγον θέμα της εγγραφής των σωματείων στο μητρώο και την οργανωμένη βοήθεια που θα παρέχει ο ΣΕΓΑΣ στα σωματεία για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και δήλωσε κατηγορηματικά πως ο μόνος λόγος για να μην έχει δικαίωμα ψήφου ένα σωματείο είναι η μη συμμετοχή του σε αγώνες και κανένας άλλος.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ προέτρεψε παράγοντες και προπονητές να λάβουν μέρος στον οργανωμένο διάλογο, που θα διαρκέσει ένα τρίμηνο για τα αγωνίσματα στις μικρές κατηγορίες ώστε να προκύψει το καλύτερο συμπέρασμα. Έδωσε δε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και δεσμεύτηκε να θέσει τα θέματα των υποδομών σε κάθε θεσμικό παράγοντα στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η λύση των προβλημάτων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΑΓΕΣ Κάμειρος, Σπύρος Ράμμος, ο αντιπρόεδρος της ΑΟ Ρόδου Σταματίου Αντώνης Παπαγεωργίου, ο προπονητής της ΔΕΑΣ Δάφνη, Σάββας Διακονικόλας, ο προπονητής του σωματείο ΑΣ Πάτμου Χαράλαμπος Αγγελακόπουλος.

Η Στέφκα Κονσταντίνοβα είναι από τις αθλήτριες που έχουν βρεθεί στη Ρόδο για την προετοιμασία τους

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των γυναικών προέδρων σωματείων, Ανδρομάχης Ελευθερίου της ΑΟ Ρόδου και Σταυρούλας Σαρρή της ΑΟ Ρόδου “Καλλιπάτειρα”. Η τελευταία ήταν ο λόγος της πολυπληθούς παρουσίας παιδιών στο γήπεδο, καθώς πριν τη συγκέντρωση το σωματείο είχε εκδήλωση με συμμετοχή δεκάδων παιδιών των ακαδημιών στα οποία μοιράστηκαν δώρα.

Νίκη Ξάνθου και Γιώργος Πομάσκι σε διάρκεια αγώνα πριν από αρκετά χρόνια

Κατεβάστε την εφαρμογή