Καμπ, αγώνες, προγραμματισμός και στο βάθος το Μόναχο για τις ομάδες 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών

Οι εθνικές ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα το δεύτερο καμπ της σεζόν και το πρώτο στο οποίο θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στο πρακτικό κομμάτι.

Μετά τη συνάντηση που έγινε πριν λίγες εβδομάδες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν οι στόχοι και έγινε δουλειά κυρίως σε θεωρητικό και τεχνικό κομμάτι, τα μέλη των δύο ομάδων ξεκινούν την Κυριακή (10/4) το δεύτερο καμπ προετοιμασίας.

Η προπονητική συγκέντρωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά από τις 10 έως τις 15 Απριλίου και θα περιλαμβάνει δυνατές προπονήσεις στο κομμάτι των αλλαγών. Στο καμπ θα συμμετάσχουν 10 Γυναίκες και 16 Άνδρες, που αποτελούν τον βασικό κορμό των δύο σκυταλοδρομιών.

Βασικός στόχος των δύο ομάδων είναι να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου εκεί όπου θα πάρουν μέρος οι 16 καλύτερες ομάδες με βάση τις δύο καλές εμφανίσεις τους στη χρονιά. Οι δύο ομάδες θα κάνουν τον πρώτο τους αγώνα στις 2 Ιουνίου στα “Δρόμεια 2022”, ωστόσο δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν στα Παπαφλέσσεια, εφόσον προστεθούν τα αγωνίσματα στο πρόγραμμα.

Στον προγραμματισμό που έγινε από τη συντονίστρια Ιωάννα Σιώμου σε συνεργασία με τους υπεύθυνους προπονητές Ανδρών Περικλή Χατζηαναστασιάδη και Χρήστο Κατσίκα και Γυναικών Κώστα Ηλία και Κώστα Βογιατζάκη, οι ομάδες θα είναι παρούσες τόσο στο Βαλκανικό Σκυταλοδρομιών (4-5/6/22) όσο και στο Βαλκανικό Ανδρών- Γυναικών (18-19/6/22).

Η χώρα μας έχει ήδη λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει στο Diamond League της Στοκχόλμης, με τις ομάδες 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές και στις αθλήτριες για δυνατά τεστ. Αν όλα εξελιχθούν βάση προγραμματισμού θα υπάρξει προπονητική συγκέντρωση των τελικών ομάδων (έξι Άνδρες και έξι Γυναίκες) ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες θα πραγματοποιήσουν προετοιμασία και στην Κεφαλλονιά από τις 8 έως τις 14 Μαΐου.

Η Ομοσπονδία έχει ρίξει το βάρος της στις Ομάδες σκυταλοδρομίας, καθώς θεωρεί πως μέσα από τη συντονισμένη και ομαδική δουλειά θα ανοίξει ο δρομος για τη διάκριση. Ο προγραμματισμός είναι μακροχρόνιος και φτάνει μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Νωρίτερα τα μέλη των ομάδων μας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή σε σημαντικές διοργανώσεις.

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο καμπ του Αγίου Κοσμά
Γυναίκες: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης), Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος), Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ), Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής), Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Λευκάδας), Παρασκευή Άνθη (ΑΟ Ερμής), Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής)

Άνδρες: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ), Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Αθλος Κερατσινίου), Γιάννης Βοσκόπουλος (ΑΟ Δρομέας Βάρης), Βασίλης Μυριανθόπουλος (Πανιώνιος), Γιάννης Καρυοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας), Ορεστης Χαϊδάς (ΓΕΑ Τρικάλων), Βασίλης Παπαμαργαρίτης (Πελασγός Λάρισας), Νίκος Εμπέογλου (ΣΑΚΑ), Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΑΟ Γιάννης Παλάσκας), Κώστας Μήλιος (Άθλος Άρτας)

Κατεβάστε την εφαρμογή