Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην: Χρυσό μετάλλιο για τον Παπαμιχαήλ στα 35χλμ. βάδην και ασημένιο για την Κουρκουτσάκη στις γυναίκες

 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αναδείχθηκε νικητής στα 35χλμ βάδην στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Γλυφάδας.

Ο πρωταθλητής μας έχοντας τη στήριξη του κόσμου κατά μήκος της διαδρομής κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού σε 2 ώρες 39.46 τρέχοντας στην ουσία δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό που θα του έδινε την ευκαιρία να κυνηγήσει μια καλύτερη επίδοση. Ο έμπειρος αθλητής μετά το 20ο χιλιόμετρο έριξε το ρυθμό του, καθώς έδειξε πως δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε για να διεκδικήσει μια καλύτερη επίδοση. “Δεν πήγε όπως θα ήθελα. Στα πρώτα 20χιλιόμετρα προσπάθησα να κυνηγήσω μια καλύτερη επίδοση, όμως, δεν μου βγήκε κι έπειτα έριξα το ρυθμό μου. Είχα κάποιες αναποδιές στην προετοιμασία μου με αποτέλεσμα να μείνω πίσω. Χρειάζομαι λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να συνεχίσω τους αγώνες μου για τη συνέχεια. Σίγουρα θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα κι έπειτα θα δω. Ο στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου, διοργανώσεις για τις οποίες είμαι εντός πρόκρισης στο σύστημα βαθμολόγησης“, είπε ο Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε για τη διοργάνωση. “Ήταν πραγματικά εξαιρετικός αγώνας. Είναι σημαντικό για εμάς να αγωνιζόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις σε ένα τέτοιο μέρος. Ελπίζω να δούμε στη Γλυφάδα κι ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα και γιατί όχι και πάλι ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα».

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 35χλμ. βάδην των γυναικών η Έφη Κουρκουτσάκη, που ήταν δεύτερη με 3 ώρες 11.05. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ κι έδειξε πως έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Η αθλήτρια έχασε μόνο από την Βερόνικα Ρόντεαν (Ρουμανία), που τερμάτισε σε 3.05.40.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Κατάφερα να πετύχω προσωπικό ρεκόρ σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Η διαδρομή ήταν πολύ καλή, η διοργάνωση επίσης, όπως και ο κόσμος που μας χειροκροτούσε. Ήταν πολύ ωραίο που είχαμε τόσο κόσμο να μας στηρίζει. Συνεχίζω την προσπάθεια μου. Σίγουρα έχω στην άκρη του μυαλού μου και τις μεγάλες διοργανώσεις. Τον επόμενο μήνα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”, είπε η αθλήτρια

Η Όλγα Φιάσκα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της στα 35χλμ. βάδην, αφού μετά το 20ο χιλιόμετρο αισθάνθηκε αδιαθεσία και εγκατάλειψε. Η αθλήτρια μεταφέρθηκε προληπτικά στο Μετροπόλιταν, προκειμένου να της γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. 

Στα 20χλμ. βάδην των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Στεφάν Μιχαϊλά (Ρουμανία) με 1.30.24 και ακολούθησαν οι Αμπντουλσεντέν (Τουρκία) με 1.31.37 και τρίτος ο Σελμάν Ιχά (Τουρκία) 1.33.35. Η καλύτερη ελληνική παρουσία στο αγώνισμα ήταν ο Γιάννης Βαΐτσης, που τερμάτισε πέμπτος σε 1.37.51. “Πολύ όμορφη διοργάνωση, πιστεύω την χαρήκαμε όλοι οι αθλητές. Είχα μία ακόμη συμμετοχή σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα“, είπε ο Βαΐτσης.

Στα 20χλμ. βάδην γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Τουρκάλα ΑΪσέ Τεκντάλ με 1.38.01 και ακολούθησε η Μιχαέλα Ακατρινέι (Ρουμανία) με 1:38:43. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καντέρ Ντόστ (Τουρκία) με 1.43.13. Η Μαρία – Φιλίππα Γατή κατέλαβε την πέμπτη θέση με 1.52.14 στην πρώτη της συμμετοχή με τα χρώματα της εθνικής ομάδας γυναικών. “Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στο βαλκανικό και είμαι πολύ ικανοποιημένη με την εμφάνιση μου. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην κατηγορία Κ23 και στα 20χλμ. βάδην. Στόχος μου είναι να μπορέσω το 2023 να πετύχω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23“, είπε η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα.

Η χώρα μας κατέκτησε συνολικά τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση ένα χρυσό με τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, ένα ασημένιο με την Έφη Κουρκουτσάκη και δύο χάλκινα με τους Ανδρέα Παπαστεργίου και Σεβαστιανη Ασλανίδου. Από σήμερα ο ελληνικός στίβος και το ελληνικό βάδην απέκτησαν έναν νέο σύμμαχο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δήμο Γλυφάδας, που αγκάλιασε τη διοργάνωση και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε ο ΣΕΓΑΣ να διοργανώσει το κορυφαίο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην. Στο σύνολο τους οι αθλητές και αθλήτριες, αλλά και οι συνοδοί τους έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από το επίπεδο φιλοξενίας, όσο και το επίπεδο της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή