Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην: Όριο η Ασλανίδου, μετάλλιο ο Παπαστεργίου

 

Η Σεβαστιανή Ασλανίδου πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18

Η πρώτη εκκίνηση του 21ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος της Γλυφάδας ήταν τα 5χλμ. βάδην Γυναικών εκεί όπου νικήτρια ήταν η Τουρκάλα Ερσά Μπινγκόλ με 25.21.80 και δεύτερη η συμπατριώτισσα της Τουλίν Εκ με 25.27.85.

Η Ελληνίδα Σεβαστιανή Ασλανίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 25.33.69 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 της Ιερουσαλήμ.

Είμαι πολύ χαρούμενη με την εμφάνιση μου. Σε κάποια σημεία της διαδρομής πίστευα πως μπορώ να προσπεράσω τουλάχιστον την δεύτερη αθλήτρια. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο.
Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ ωραία το απόλαυσα“, είπε η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον Ηλία Γκαραβέλα. Εντυπωσιασμένη από την διοργάνωση δήλωσε και η νικήτρια του αγώνα, Ερσά Μπινγκόλ.

Στα 20χλμ. βάδην Ανδρών Κ20 νικητής αναδείχθηκε ο Τούρκος Μαζλούμ Ντεμίρ με 44.20 και ακολούθησε ο Μερτ Καχραμάν με 46.27. Ο Έλληνας πρωταθλητής της κατηγορίας Ανδρέας Παπαστεργίου δεν κατάφερε να πετύχει τον χρόνο που θα ήθελε, αφού προερχόταν από μια ίωση που τον κράτησε πίσω στις προπονήσεις, παρόλα αυτά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο αθλητής του Θανάση Δεληγιάννη πέτυχε 53.01 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Για εμένα ήταν ένας δύσκολος αγώνας σήμερα γιατί είχε πολύ ζέστη. Είμαι ευχαριστημένος με την τρίτη θέση, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είχα μια ίωση την οποία ξεπέρασα και κατάφερα να αγωνιστώ. Ήταν μια όμορφη διαδρομή, ίσως η πιο όμορφη που έχω πάρει μέρος και πραγματικά η διοργάνωση ήταν άψογη και ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Γλυφάδα“, είπε ο αθλητής.

Σε αθλήτρια της Τουρκίας πήγε η νίκη και στα 10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20 εκεί όπου πρώτη ήταν η Σουκράν Αγιάζ με 52.03 και ακολούθησαν οι Εμινέ Σιελάν (52.20) και Ρουμάνα Σοράνα Τούτου (Ρουμανια 53.01). Η καλύτερη ελληνική παρουσία στο αγώνισμα ήταν η Αναστασία Αντωνοπούλου που διένυσε την απόσταση σε 53.01 και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα δεν κατάφερε να προσεγγίσει τις επιδόσεις που θα ήθελε.

Δεν έχω καλά συναισθήματα για τη σημερινή μου εμφάνιση. Ήρθα με πολύ λίγη προπόνηση, κυνηγούσα το μετάλλιο, προσπάθησα να το διεκδικήσω, αλλά δεν μπόρεσα να ακολουθήσω το ρυθμό της Ρουμάνας. Θεωρώ πως ήταν πάρα πολύ καλή η διαδρομή, χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες. Ο καιρός ιδανικός, απλά είχε λίγο αέρα“, είπε η Αντωνοπούλου.

Στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ18 ο Τούρκος Γιουσούφ Τοπράκ με 49.34, δεύτερος ήταν ο Σειμούρ Καπάτ (Τουρκία) με 50.45 και τρίτος ο Στεφάν Σιμπόες (Ρουμανία) με 52.35. Η καλύτερη ελληνική παρουσία στο αγώνισμα ήταν ο Ελισσαίος Μπαρδάκης με 55.23, επίδοση που του έδωσε την έκτη θέση.

Αποτελέσματα/Livestreaming

Κατεβάστε την εφαρμογή