ΓΣ ΣΕΓΑΣ: Έγκριση Τροποποίησης Καταστατικού και Κανονισμού Μεταγραφών-ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου της Αθήνας, στο δεύτερο μέρος και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν και τέθηκαν σε ψηφοφορία

η επικαιροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και του Κανονισμού Μεταγραφών.

Το μέλος του ΔΣ Κώστας Τριαντάφυλλος παρουσίασε στο σώμα και έδωσε διευκρινίσεις για την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας ενώ ενώ η Β΄ Ειδική Γραμματέας Παρασκευή Παχατουρίδου παρουσίασε τις τροποποιήσεις για τον κανονισμό μεταγραφών.

Τα δύο θέματα στη συνέχεια τέθηκαν προς ψήφιση από τους εκπροσώπους για τις τροποποιήσεις. 

Η Εναρμόνιση του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα με τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου 2725/1999, όπως ισχύει ψηφίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ολόκληρο με τις τροποποιήσεις μπορείτε να το δείτε ανοίγοντας το αρχείο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Επίσης από την Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του Κανονισμού Μεταγραφών ο οποίος ολόκληρος δημοσιεύεται παρακάτω

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Τέλος η γενική συνέλευση ενέκρινε και ψήφισε ομόφωνα τα παρακάτω ψηφίσματα:

ΨΗΦΙΣΜΑ 1

Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης.

Σήμερα που η επιβίωση της ανθρωπότητας κρέμεται πάλι από μια κλωστή όλοι εμείς που υπηρετούμε τον αθλητισμό διατρανώνουμε την πίστη μας στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού, της συναδέλφωσης των λαών, της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Όλοι εμείς να σηκώσουμε στεντόρεια την φωνή μας σε κάθε αθλητική εκδήλωση, σε κάθε αγώνα, σε κάθε γήπεδο, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή της ειρήνης.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο και στην καταστροφή.

Λέμε ΝΑΙ στην ειρήνη και στον αθλητισμό.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 2

Η Γενική Συνέλευση των Σωματείων του ΣΕΓΑΣ στην οποία συμμετείχαν 157 Σωματεία ομόφωνα αποφασίζει:

  • Απαιτούμε την αποκλειστική και δωρεάν χρήση για τον Στίβο του κλειστού σταδίου της Παιανίας από 1/11/2022, όπως μας έχει υποσχεθεί η Πολιτεία.
  • Ζητάμε την απλούστευση των διαδικασιών εγγραφής των Σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού χωρίς χρονικούς προορισμούς, αποκλεισμούς και περιττές γραφειοκρατικές επαναλήψεις. ΟΙ εναρμονίσεις του Καταστατικού να χρηματοδοτούνται από την ΓΓΑ.
  • Διεκδικούμε την αύξηση της χρηματοδότησης του ΣΕΓΑΣ από την Πολιτεία και κατ’ επέκταση των Σωματείων μας.
  • Απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα επιχορήγησης των Σωματείων που για τυπικούς λόγους δεν την έλαβαν κατά τον Δεκέμβριο του 2021.
  • Διεκδικούμε την άμεση ολοκλήρωση των έργων στο ΟΑΚΑ, συντήρηση των εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα και την κατασκευή νέων γηπέδων όπου δεν υπάρχουν, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, και τον εξοπλισμό όλων αυτών των εγκαταστάσεων. Το ΟΑΚΑ και κάθε αθλητική εγκατάσταση να παραχωρείται δωρεάν για αγώνες Στίβου.

Κατεβάστε την εφαρμογή