Η Ηρώ Αρμενοπούλου στη γειτονιά των αγγέλων

Άλλη μια δυσάρεστη είδηση για τον κλασικό αθλητισμό. Σε ηλικία 90 ετών έφυγε πριν λίγες ημέρες η Ηρώ Αρμενοπούλου η οποία είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια το 1932

Η Αρμενοπούλου υπήρξε προπονήτρια στο τμήμα γυναικών του Εθνικού ΓΣ την δεκαετία του 1960 και επί μεγάλο χρονικό διάστημα αποκλειστική προπονήτρια και συνοδός της γυναικείας εθνικής ομάδας στίβου, αγαπημένη “δεσποινίς Ηρώ” των αθλητριών.

Ξεχώρισε για την γλυκύτατη και πρόθυμη συμπεριφορά της. Αντιμετώπιζε με ευαισθησία κάθε πρόβλημα που προέκυπτε στις νεαρές αθλήτριες, ήταν παρούσα σε επιτυχίες και αποτυχίες της ομάδας, κάλυπτε, σχεδόν με μητρική αγάπη, την ομάδα ενώ οι αθλήτριες αναπέδιδαν αυτά τα συναισθήματα με την αγάπη και την αφοσίωση που της έδειχναν ώστε να λειτουργεί το ομαδικό πνεύμα και να πετυχαίνουν κάθε φορά τους στόχους που έθεταν.   

Από μικρή στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον στίβο, καθώς ήταν πολυσύνθετο ταλέντο ασχολήθηκε με το άλμα σε ύψος αλλά και με τις ρίψεις (σφαιροβολία και δισκοβολία) ενώ διακρίθηκε στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και το ΔΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της.

Κατεβάστε την εφαρμογή