Καραμαρίνοφ: “Η καλή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ μας οδήγησε στην απόφαση εξοπλισμού ενός σταδίου”

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑ, Παναγιώτης Δημάκος με τον πρόεδρος της ΕΑ, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ στη Stark Arena

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ΕΑ) Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το κορυφαίο γεγονός της χειμερινής περιόδου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Ο Βούλγαρος παράγοντας έχει εξαιρετικές σχέσεις με τη χώρα μας ενώ πολλές φορές στο παρελθόν έχει αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ. Τελευταίο λαμπρό παράδειγμα, η απόφαση της ΕΑ να καλύψει το κόστος εξοπλισμού ενός σταδίου στη χώρα μας.

Θα είμαι πολύ χαρούμενος η Ελλάδα να πάρει και πάλι μια μεγάλη διοργάνωση. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να διοργανώσει σπουδαία αθλητικά γεγονότα, από Βαλκανικά μέχρι Ολυμπιακούς Αγώνες και το έχει κάνει με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φυσικά για να μπορέσει μια χώρα να αναλάβει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός πρέπει να έχει τη στήριξη της Κυβέρνησης. Γιατί ένα γεγονός σαν αυτό του Βελιγραδίου, μόνο αν το στηρίξει η κυβέρνηση μπορεί να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα“, δήλωσε στο site του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος της ΕΑ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Αναφορικά με την απόφαση της ΕΑ να καλύψει το κόστος εξοπλισμού ενός σταδίου στην Ελλάδα, τόνισε: “Είναι η πρώτη φορά που η ΕΑ κάνει κάτι ανάλογο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσπαθεί να στέκεται και να βοηθάει τις εθνικές ομοσπονδίες και αυτό θα κάνουμε τώρα με την Ελλάδα, όπου θα αναλάβουμε τον εξοπλισμό ενός σταδίου.
Η καλή συνεργασία με την ομοσπονδία με την πρόεδρο, Σοφία Σακοράφα, μας οδήγησε στο να αποδεχθούμε το αίτημα της Ελλάδα και να βοηθήσουμε τον σχεδιασμό της για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης“.

Ο πρόεδρος της ΕΑ σχολίασε και την επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου, που φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Πομάσκι: “Είμαι πολύ περήφανος για τον Μίλτο, αλλά και τον Γιώργο. Ο Γιώργος είναι λίγο μικρότερος μου, αλλά είμαστε της ίδιας γενιάς, αγωνιζόμασταν μαζί, είμαστε φίλοι. Είναι από τη Βουλγαρία γνώρισε τη γυναίκα του και επέλεξε να πάει μαζί της στην Ελλάδα. Φαίνεται πως αυτή ήταν μια σωστή απόφαση για εκείνον. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για εκείνον, ποτέ δεν είπα γιατί ο Γιώργος έφυγε από την Βουλγαρία κι έκανε καριέρα στην Ελλάδα, αντί στη χώρα του“.

Ο Καραμαρίνοφ όπως πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος αναμένεται να δώσει το παρών στους Αγώνες Αλμάτων στην Καλλιθέα. “Ο Παναγιώτης Δημάκος κάνει εξαιρετική δουλειά στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και μας συνδέει πλέον μία φιλία. Η διοργάνωση των αλμάτων είναι πάντα στο μυαλό και στην ατζέντα μου και έρχομαι στην Ελλάδα για τους αγώνες του. Κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνω και φέτος“.

  

 

Κατεβάστε την εφαρμογή